18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportCanada va boicota Jocurile Olimpice, dacă acestea nu se amână

Canada va boicota Jocurile Olimpice, dacă acestea nu se amână

Cele două organizaţii “au luat decizia dificilă de a nu trimite echipe” la competiţia programată în această vară în capitala Japoniei, se arată într-un comunicat comun al celor două foruri, dat publicităţii duminică.

Canada devine, astfel, prima ţară care ia decizia să nu trimită sportivi la Tokyo, în cazul în care Jocurile se vor desfăşura aşa cum este prevăzut, între 24 iulie şi 9 august 2020.

“COC şi CPC solicită imperios Comitetului Internaţional Olimpic, Comitetului Internaţional Paralimpic şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii amânarea Jocurilor cu un an”, se precizează în comunicatul celor două instanţe, susţinute de comisiile sportivilor, organizaţiile sportive naţionale şi guvernul Canadei.

“Chiar dacă recunoaştem complexitatea inerentă a unei amânări, nimic nu este mai important decât sănătatea şi securitatea sportivilor noştri şi a comunităţii mondiale”, explică cele două organizaţii.

Tot în cursul zilei de duminică, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a admis pentru prima oară posibilitatea unei amânări a competiţiei, solicitată tot mai insistent de lumea sportului. Forul olimpic mondial şi-a oferit un termen de patru săptămâni pentru a lua o decizie, asigurând totodată că o anulare pur şi simplu a Jocurilor de la Tokyo “nu figurează pe ordinea de zi”.

Ulterior, premierul japonez Shinzo Abe a recunoscut, tot în premieră, că decizia unei amânări a JO 2020 “ar putea deveni inevitabilă” dacă pandemia de coronavirus va împiedica organizarea acestora în condiţii sigure.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă