31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialPasiune pentru tehnologie. Fondul „Științescu”

Pasiune pentru tehnologie. Fondul „Științescu”

Romanian-American Foundation, în parteneriat cu Fundația Comunitară, finanțează proiecte în diverse domenii, de la matematică, biologie sau chimie la astrofizică sau robotică. Un program dezvoltat în nouă mari orașe, Fondul „Științescu” le oferă elevilor pasionați de științele exacte oportunitatea de a participa la proiecte care să le dezvolte aptitudinile, adică analiza și integrarea informațiilor într-o activitate practică, gândirea critică, spiritul de inițiativă și adaptabilitatea la provocările unei societăţi puse în mișcare de tehnologie.

Fondul „Știinţescu” este susţinut de Romanian-American Foundation, fiind dezvoltat în parteneriat cu rețea­ua Fundației Comunitare și parteneri locali la București, Brașov, Iași, Ploiești, Odorhe­iul Secuiesc, Tg. Mureș, Cluj-Napoca, Galați, Oradea, Sibiu, Făgăraș și Bacău.
Programul se adresează deopotrivă elevilor pasionați de științele exacte, dar și profesorilor care doresc să obțină finanțarea unui pro-iect prin care să îi facă pe elevi să îndrăgească științele exacte. La Galați, sesiunea de proiecte a debutat prin lansarea programului la Centrul SMART Galați prin care sunt susținute proiectele educaţionale care încurajează pasiunea pentru știinţe și tehnologie a copiilor și tinerilor între 11 și 15 ani.

Ce este „Fondul  Științescu”?

Programul „Fondul Științescu” este un program de finanțare pentru proiecte educaționale în științele exacte STEAM (tehnologie, inginerie, artă și matematică), care încurajează pasiunea copiilor și tinerilor în aceste domenii. Elevii sunt încurajați să devină interesați de domeniul STEAM și din pasiune să își dezvolte o carieră în inovație și tehnologie. În cadrul programului sunt finanțate proiecte crea-tive, care sunt selectate de un juriu independent, format din specialiști cu experiență în diverse domenii corelate cu științele exacte, de la matematică, informatică, biologie sau chimie la astrofizică sau robotică.

La Brașov, pe baza consultărilor preliminare organizate de filiala locală a Fundației Comunitare cu mai multe categorii de participanți, se prefigurează selectarea unor programe educaționale non-formale de învățare prin schimburi de experiență, proiecte care studiază fenomenele meteorologice, astronomice și aeronautică, proiecte care îmbină tehnologia și arta (meloterapie, instalații de artă contem-porană), dar și proiecte educaționale care includ activități de tipul „do-it-yourself” în domenii cum ar fi electronică, robotică, imprimare 3D.

Pot depune proiecte echipe interdisciplinare de profesori, echipe compuse din elevi, profesori sau studenți și orice combinaţie între aceste categorii, echipe de pasionați ai științelor din medii profesionale diverse și organizații neguvernamentale, inclusiv asociații de părinți și absolvenți.

Cele mai citite

România debutează la EURO 2024. Tricolorii întâlnesc Ucraina, de la ora 16.00

România înfruntă Ucraina, luni, de la ora 16:00, la Munchen, în primul meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal – EURO 2024. Echipele...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Zelenski spune că va începe negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este dispus să înceapă negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene. După...
Ultima oră
Pe aceeași temă