19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialProcurorul Mihaiela Moraru Iorga: Nu am auzit-o pe Kovesi folosind cuvântul „decapați”....

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga: Nu am auzit-o pe Kovesi folosind cuvântul „decapați”. Cred că mi-ar fi rămas în minte

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a declarat miercuri, la ieșirea din sediul Inspecției Judiciare, că nu a auzit-o pe șefa DNA, Laura Kovesi, folosind cuvântul „decapați" sau să spună „acolo umblăm sau acolo nu umblăm" în dosare, în timpul ședințelor, potrivit Agerpres.

Întrebată de jurnaliști dacă Laura Kovesi le spunea procurorilor, în timpul ședințelor, cum să facă dosarele sau dacă șefa DNA a folosit vreodată cuvântul „decapați", Iorga a spus: „Nu aș putea să vă zic că am auzit-o pe doamna procuror-șef folosind cuvântul <<decapați>>. Cred că mi-ar fi rămas în minte, pentru că este un termen neuzual. Nu mi se pare corect să spun așa ceva. Cu privire la conținutul discuțiilor am dat declarație la Inspecția Judiciară și nu voi face alte precizări. În ceea ce privește presiunile care au fost asupra mea, le-am detaliat", a spus ea.


Totodată, ea a fost întrebată dacă în DNA „se fabrică dosare”. În acest context, a afirmat: „Personal, nu am auzit-o niciodată pe doamna procuror spunând <<acolo umblăm sau acolo nu umblăm>>".

Mihaiela Moraru Iorga a mai precizat și că va urma toate procedurile legale pentru anularea ordinului prin care a fost revocată din DNA.

„Nu pot să vă spun eu cum este afectat fiecare procuror din Direcția Națională Anticorupție. Cu siguranță cu toții sunt afectați. Suntem afectați că au apărut acele înregistrări. Practic, această instituție a fost aruncată în acest scandal public. Dar, în același timp, nu poți să nu îți faci apărarea atunci când ești lovit și când se ridică suspiciuni cu privire la probitatea ta profesională în mod nedrept", a adăugat ea.


Citește și: Laura Codruţa Kovesi a semnat revocarea lui Doru Ţuluş şi a Mihaelei Moraru Iorga din DNA. Cei doi procurori susțin că vor ataca decizia în instanță. Unde își vor continua activitatea

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a semnat revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA, care marţi au fost audiaţi în Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.


 

Cele mai citite

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă