14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăȘtirile zileiSe înăspresc pedepsele pentru infracțiuni în perioada pandemiei

Se înăspresc pedepsele pentru infracțiuni în perioada pandemiei

Ministerul Justiției a demarat miercuri o campanie de informare a cetățenilor privind pedepsele aplicabile în cazul infracțiunilor săvârșite în timpul stării de urgență:

 Furtul calificat, dacă infractorul a profitat de starea de vulnerabilitate a persoanei vătămate datorată stării de sănătate (cum este boala COVID-19), se pedepsește cu un maximum de 7 ani închisoare.
Tâlhăria calificată săvârșită prin folosirea de substanțe paralizante, care a avut ca urmare vătămarea corporală sau moartea victimei, dacă infractorul a profitat de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei vătămate, datorată stării de sănătate (cum este boala COVID-19), se pedepsește, în funcție de ipoteză, cu un maximum 12, 14 ori 20 de ani închisoare.
Vătămarea corporală care a necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale, dacă infractorul a profitat de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei vătămate, datorată stării de sănătate (cum este boala COVID-19), se pedepsește cu un maximum 12 ani închisoare
Potrivit Codului Penal orice infracțiune săvârșită în timpul stării de urgență se pedepsește în regim agravat. La pedeapsa prevăzută de lege pentru respectiva infracțiune se adaugă 2 ani de închisoare.

Furtul calificat săvârșit prin violare de domiciliu sau sediu profesional, dacă infractorul a profitat de starea de urgență, se pedepsește cu un maximum de 9 ani de închisoare.
Tâlhăria calificată care a avut ca urmare vătămarea corporală sau moartea victimei se pedepsește cu un maximum de 20 ani închisoare.
Zădărnicirea combaterii bolilor – transmiterea, prin orice mijloace, a unei boli infectocontagioase de către o persoană care știe că suferă de această boală, dacă s-a produs moartea unei persoane, se pedepsește cu un maximum de 17 ani închisoare, mai scrie Știripesurse.ro.

Cele mai citite

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă