23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialChetă pentru Bute

Chetă pentru Bute

Tinerii întreprinzători din Regiunea Sud-Est s-au alăturat demersurilor pentru transmiterea în România a meciului dintre Lucian Bute şi Brian Magee.

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud Est (PTIRSE) şi viceprimarul Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco, susţin financiar televizarea galei de box de la Montreal în cadrul căreia campionul mondial la box în versiunea IBF, Lucian Bute, îşi va apăra titlul în faţa lui Brian Magee. Această susţinere are loc după ce meciul de pe 15 octombrie, în care campionul mondial gălăţean şi-a apărat titlul în meciul susţinut în faţa americanului Jesse Brinkley, a fost transmis în 15 ţări, printre care SUA, Marea Britanie, Franţa, Australia, China sau Albania, dar nu a fost transmis de nicio televiziune din România, ţara natală a campionului Lucian Bute.

Pentru ca povestea să nu se repete, PTIRSE şi Primăria Galaţi şi-au oferit susţinerea parţială a costurilor televizării meciului. „Ne mândrim cu el şi am vrut să-i arătăm că gălăţenii îi sunt alături şi prin fapte, nu doar prin vorbe, aşa că am decis să sprijinim cumpărarea drepturilor de televizare. Negocierile au demarat încă din luna februarie, existând discuţii cu mai multe posturi TV interesate de eveniment. Un ajutor deosebit l-am primit din partea lui Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, cu care am intrat în contact de mai multe ori.Împreună cu reprezentanţii Patronatului Tinerilor Între-prinzători din Regiunea de Sud-Est a României, am reuşit să strângem suma negociată cu reprezentanţii postului B1, astfel încât Lucian Bute să poată fi urmărit şi de către români”, ne-a declarat vice-primarul Nicuşor Ciumacenco.

Viceprimarul nu a dezvăluit despre ce sumă e vorba, pentru că în contractul cu B1TV există şi o clauză de confidenţialitate, dar a precizat că 25% din suma strânsă de patronat a fost donată de el, personal. Pre-şedintele Structurii Sud-Est a Patronatului Tinerilor Între-prinzători, Radu Oprea, a precizat că aceasta este doar una din multele iniţiative ale organizaţiei, în contextul în care este nevoie ca tinerii să se implice mai mult în viaţa comunităţii. „Patronatul Tine-rilor Întreprinzători s-a ală-turat acestui demers pentru că din punctul nostru de vedere a sosit momentul ca tânăra generaţie de români aibă mai multă iniţiativă să iasă din ano-nimat şi să facem per-for-manţă”, ne-a declarat Radu Oprea. Meciul va fi transmis duminică dimineaţă, în jurul orei 5, fiind reluat seara. Canalul de televiziune va mai difuza pe 17 şi 18 martie, în reluare, două meciuri în care pugilistul gălăţean şi-a apărat centura.

Îşi apără centura pentru a şaptea oară

„Suntem convinşi că Lucian va face o figură frumoasă şi îşi va păstra centura de campion. Am vrut doar să-i arătăm că şi noi, gălăţenii, putem face ceva pentru el, pentru cel mai bun ambasador al sportului local şi naţional”, a mai adăugat viceprimarul Galaţiului. Pe 19 martie, Lucian Bute îşi va pune în joc centura de campion mondial la categoria supermijlocie în versiunea IBF pentru a şaptea oară. Bute a cucerit centura cu diamante pe 19 octombrie 2007, după victoria asupra columbianului Alejandro Berrio, şi şi-a apărat titlul în meciurile cu William Joppy, Librado Andrade, de două ori, Fulgencio Zuniga, Edison Miranda şi Jesse Brinkley.

Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă