22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialInfractor candidat la Primăria Apold

Infractor candidat la Primăria Apold

Fostul primar al comunei Apold (Mureş), Nicolae Colceriu, revocat ca urmare a unei condamnări penale pentru fapte de corupţie, candidează din nou pentru fotoliul de primar al comunei. Colceriu se bucură în continuare de susţinerea PSD, care speră să câştige alegerile după ce contestaţiile depuse împotriva fostului primar au fost respinse de autoritatea electorală.

Liderul organizaţiei judeţene a social-democraţilor, Alexandru Petru Frătean, spune că nu vede o problemă în susţinerea lui Colceriu şi afirmă că, deşi acesta a fost condamnat penal la puşcărie cu suspendare el îl consideră mai departe nevinovat. „Eu respect hotărârea judecătorească, dar dosarul s-a făcut pe baza unei înscenări”, a declarat preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, potrivit căruia şi cele trei contestaţii depuse împotriva candidaturii lui Colceriu au avut exact aceeaşi motivaţie, respectiv condamnarea penală a acestuia, însă în condiţiile în care fostului primar nu i-au fost suspendate de instanţă drepturile de a alege şi de a fi ales aceste contestaţii, au fost respinse.

Frătean s-a declarat totodată surprins că cele trei contestaţii depuse împotriva candidatului social-democrat sunt aproape identice. Ele au fost formulate de candidatul independent, de cel al Partidei Romilor, dar şi de o alegătoare din comună şi a afirmat că nu crede că susţinerea candidaturii lui Colceriu de PSD este discutabilă din punct de vedere moral deoarece actuala putere face orice pentru a-i mânji pe contracandidaţii săi.

Alegerile sunt programate duminică

Alegerile de la Apold vor avea loc duminică. În cursa pentru fotoliul de primar au fost înscrişi, alături de Nicolae Colceriu şi Sorin Bizo, candidatul ACD, independentul Ioan Matyias, dar şi Emil Todoran (PD-L), veşnicul contracandidat al social-democratului Colceriu.

Fostul primar din Apold a fost condamnat la un an şi opt luni de puşcărie cu suspendare pentru că ar pretins şi primit mită şase milioane de lei vechi de la coşarul comunei. În urma condamnării, prefectul de Mureş a dispus demiterea lui Colceriu din funcţia de primar.

Cele mai citite

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...

U Cluj și-a adus golgheter! Cel mai bun marcator din Armenia a semnat cu „șepcile roșii”

Universitatea Cluj a oficializat transferul atacantului armean Artur Miranyan, golgeterul campionatului Armeniei, care vine liber de contract la echipa lui Ioan Ovidiu Sabău. Golgeterul Armeniei,...

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...
Ultima oră
Pe aceeași temă