14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportNegoiţă: Mi s-a cerut şpagă 500.000 euro de la ANAF în 2009

Negoiţă: Mi s-a cerut şpagă 500.000 euro de la ANAF în 2009

Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a declarat, astăzi, că în august 2009 i s-a solicitat şpagă de 500.000 euro de la ANAF, “ca să nu aibă probleme” cu apartamentele construite, scrie Mediafax.

“Un cunoscut m-a contactat, m-am întâlnit cu el şi au venit şi alte două persoane. Mi-au şoptit că ar fi bine să dau o şpagă de 500.000 de euro la ANAF, ca să nu am probleme cu TVA-ul pentru apartamentele pe care le-am construit. I-am trimis instantaneu la plimbare, pentru că în perioada în care au fost construite, 2005-2007, nu exista reglementare şi persoanele fizice nu plăteau TVA”, a spus el.

Negoiţă a evitat să dea nume, dar a afirmat că poate recunoaşte persoanele prin intermediul cărora i s-a solicitat mita.

“Nu pot să indic şi acuz, pentru că nu am probe, ar fi cuvântul meu împotriva lor. De aceea am şi tăcut până acum, dar din ultimele scandaluri legate de ANAF reiese clar că împotriva mea s-a construit un caz politic”, a adăugat el.

Negoiţă a afirmat că, imediat după ce i s-a solicitat mita şi a refuzat, ar fi apărut informaţii pe Internet legate de faptul că un important lider al PDL i-ar fi transmis şefului ANAF, Sorin Blejnar, să facă presiuni asupra lui ca să cotizeze la campania electorală a PDL.

“Ce a urmat după ce i-am trimis la plimbare a fost evident: scandalul despre TVA pe apartamentele pe care le-am construit”, a mai spus el.

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă