33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăAlegeri 2016Care sunt şansele să scadă CAS anul acesta?

Care sunt şansele să scadă CAS anul acesta?

Reprezentanţii patronatelor susţin că o decizie privind reducerea Contribuţiilor de Asigurări Sociale (CAS) datorate de angajtori ar putea fi luată înainte de jumătatea anului. Mai mult, patronii au anunţat că au propus „o reducere a CAS cu 4 puncte procentuale la angajator”.

În schimb, premierul Emil Boc a declarat că reducerile de CAS vor fi aplicate „cu siguranţă”, în a doua parte a anului, procentul diminuării urmând să fie stabilit în perioada următoare.

„Cu siguranţă, contribuţiile de asigurări sociale vor scădea în partea a doua a anului, mai rămâne să stabilim exact cu cât”, a spus prim- ministrul.

Reducerea impozitării forţei de muncă a fost stabilită şi prin scrisoarea suplimentară de intenţie convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional, în urma misiunii de evaluare din octombrie-noiembrie 2010.

Vicepreşedintele Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), Dan Matei Aghaton, ne-a declarat că patronatele sunt în negocieri cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi Ministerul Muncii existând propunerea reducerii CAS cu 4%, o decizie urmând să fie luată mai rapid decât a anunţat prim-ministrul.

„Orice reducere a cheltuielilor cu forţa de muncă, oricât de mică ar fi este de luat în considerare. Astfel de măsuri trebuie avute în vedere pentru a diminua costurile cu forţa de muncă în România mai mari decât în alte state din Uniunea Europeană. Propunerea noastră vizează o reducere a CAS pentru angajatori”, a precizat Dan Matei Aghaton.

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat marţi, după întâlnirea cu reprezentanţii patronatelor, că cererea acestora, de diminuare a contribuţiilor sociale, va fi „luată în serios” şi speră ca, în scurt timp, să fie dată o decizie în acest sens.

Contribuţiile sociale plătite de către angajaţi şi de către angajatori sunt în total de 31,3% din salariul brut, dintre care 20,8% sunt plătite de către angajator.

Cele mai citite

Sergio Ramos va părăsi Sevilla

Sevilla FC a anunțat luni că fundașul central Sergio Ramos, în vârstă de 38 de ani, va părăsi clubul la sfârșitul acestui sezon. Ramos,...

Analiză FES: România colectează cele mai puține taxe comparativ cu statele din centrul și estul Europei

România este țara în care taxele reprezintă cea mai mică proporție din economie, comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană, inclusiv cele din centrul...

Radu Mihaiu, despre alegerile din Sectorul 2: Există secții unde lipsesc voturi, există secții unde se regăsesc voturi în plus

Primarul Radu Mihaiu atrage atenția că, după alegerile din Sectorul 2, "există secții unde lipsesc voturi, dar și mai grav, există secții unde se...
Ultima oră
Pe aceeași temă