14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialErdogan vrea să cumpere rachete S-400 din Rusia și să le producă...

Erdogan vrea să cumpere rachete S-400 din Rusia și să le producă ulterior în Turcia. Cum reacționează NATO

Președintele Turciei, Recep Erdogan, susține că aliații din NATO nu trebuie să fie îngrijorați de intenția regimului de la Ankara de a cumpăra rachete S-400 din Rusia, informează agenția Anadolu.

Erdogan a susținut că această achiziție nu trebuie să fie "îngrijorătoare" pentru alte țări NATO.

"De ce trebuie să fie îngrijorați? Fiecare țară are nevoie să-și ia anumite măsuri pentru propria securitate", a explicat Erdogan.

Declarațiile liderului de la Ankara intervin la o zi după ce generalul american Joseph Dunford, președintele comitetului Statelor Majore reunite, anunțase că decizia Turciei de a cumpăra rachete din Rusia este "incorectă".


„Moscova şi Ankara aproape că au finalizat negocierile privind detaliile tehnice ale contractului pentru sistemele S-400", a transmis directorul general Rostec, Serghei Cemezov.

 

Un reprezentant al Kremlinului, Vladimir Kozhin, a anunțat acum o săptămână că Rusia și Turcia au căzut de acord cu livrarea în Turcia a unor sisteme mobile S-400. Președintele Erdogan a precizat, ulterior, că Turcia va căuta să producă asemenea rachete și pe propriul ei teritoriu, în colaborare cu Rusia.

Sistemele S-400 sunt utilizate de Rusia din anul 2007, fiind apte să lovească atât ținte terestre cât și ținte aeriene.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă