26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialBulgaria, lentă în implementarea măsurilor pentru Schengen

Bulgaria, lentă în implementarea măsurilor pentru Schengen

Bulgaria are întârzieri în implementarea măsurilor stabilite în planul său naţional de acţiune pentru aderarea la spaţiul Schengen, potrivit ultimului raport al Institutului pentru o Societate Deschisă, relatează site-ul Novinite.com, potrivit Mediafax.

La 31 ianuarie, au fost luate 117 din totalul de 159 măsuri, 15 ar urma să fie implementate până la 31 martie, în timp ce alte 27 nu au fost luate la timp. Totuşi, măsuri efective au fost luate în ianuarie pentru a remedia întârzierea, afirmă raportul.

Raportul va fi înmânat duminică ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, în cadrul unei conferinţe de presă speciale.

Bulgaria spera să adere la Schengen în martie, dar Germania şi Franţa au cerut deja amânarea acestei decizii din cauza îngrijorărilor privind capacitatea sa de a combate corupţia şi crima organizată. Olanda, Austria şi Finlanda s-au raliat acestei poziţii.

Ungaria, care deţine în prezent preşedinţia UE ar putea decide să introducă acest subiect pe agenda Consiliului miniştrilor de Interne din 24 februarie, dar decizia va fi cel mai probabil negativă.

Cele mai citite

Topor vechi de 4.000 de ani găsit de către miner din Gorj, la prima căutare cu detectorul de metale

Un topor vechi de aproximativ 4.000 de ani, din clasa „Tezaur“, a fost descoperit în comuna gorjeană Cătunele, într-o pădure din satul Lupoaia. Piesa este...

Modificări în susținerea examenului de de Definitivat în învățământ

Ministerul Educației a anunțat că proba scrisă pentru examenul de definitivat din anul școlar 2024-2025 va avea loc mai devreme, pe 8 iulie 2025,...

Sfidare, numele tău este Klaus

Poate că cei care și-au luat bac-ul cu o notă de peste 7,03 își vor aduce aminte că împăratul roman Caligula şi-a învestit...
Ultima oră
Pe aceeași temă