14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăEconomieMinisterul Economiei refuză ideea plafonării preţurilor

Ministerul Economiei refuză ideea plafonării preţurilor

Ministrul Economiei spune că prețurile alimentelor nu au fost plafonate, pentru a nu crea dezechilibre pe piață:

”Monitorizăm foarte atent. Noi, Ministerul Economiei, avem comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului în teren, care monitorizează aceste prețuri, Consiliul Concurenței are un portal prin care monitorizează absolut toate prețurile din țară.

Am văzut și declarațiile colegului meu, ministrul Agriculturii, cu privire la prețurile la produsele alimentare. Am văzut inclusiv faptul că anumiți retaileri mari au plafonat prețurile la produsele alimentare de bază în acele lanțuri de retail. Ba mai mult, chiar au scăzut anumite prețuri.

Credem că trebuie să monitorizăm permanent, dar pe de altă parte, nu vrem să luăm o măsură administrativă brutală, care să creeze o speculă sau să înflorească piața neagră sau să scoată de pe raft anumite produse, care sunt de exemplu din import.

Dar urmărim foarte atent acest fenomen de creștere nejustificată a prețurilor și nu numai la alimente, ci și la alcoolul sanitar, care sunt foarte mari”.

Întrebat ce înseamnă creștere nejustificată a prețurilor, Virgil Popescu a răspuns:

”Eu mă gândesc la bunul simț al fiecăruia dintre noi și, în momentul în care tu ai avut un preț, să zicem, de 3-4 lei pentru un produs și peste o săptămână îl faci 8-10 lei, deja mi se pare că e o scumpire nejustificată”.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

ROMÂNIA LIBERĂ urează un Paște Fericit cititorilor și colaboratorilor: Hristos a Înviat!

Redacția ROMÂNIA LIBERĂ vă urează Paște Fericit! Hristos a Înviat! Sărbătoarea Paștelui ne îmbrățișează într-o atmosferă plină de bucurie și recunoștință, aducându-ne împreună într-o comuniune...
Ultima oră
Pe aceeași temă