17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialHillary Clinton va fi bântuită mereu de WikiLeaks

Hillary Clinton va fi bântuită mereu de WikiLeaks

Neoficial însă, fosta primă-doamnă recunoaşte că este într-un „turneu de prezentare a scuzelor” cu scopul de ameliorare a daunelor provocate de dezvăluirile WikiLeaks.

Hillary Clinton, care a fost ieri în Yemen în ultima etapă a unei serii de câte 3 zile de întâlniri cu lideri arabi, a deviat de la discuţiile referitoare la eficacitatea sancţiunilor impuse Iranului şi activitatea al’Qaida în Peninsula Arabică pentru a le spune consilierilor ei că are nevoie de o jachetă de turneu, ca cele purtate de formaţiile rock, pe care să fie „o mare poză cu lumea şi pe care să scrie ‚Turneul de Scuze’.”

Publicarea primei tranşe a unui set de peste 250.000 de documente diplomatice extrem de transparente deţinute de WikiLeaks a pus Washingtonul într-o poziţie extrem de jenantă în relaţia cu Orientul Mijlociu, unde ţări apropiate de Iran, inclusiv Arabia Saudită, sunt cunoscute ca fiind nemulţumite de dezvăluirile în care cereau în privat acţiuni mai dure împotriva regimului de la Teheran.

Potrivit The Independent, documentele au făcut publice şi sugestiile saudiţilor pentru crearea unei forţe pan-arabe care să distrugă Hezbollah-ul în Liban, dar şi viziunea preşedintelui Tunisiei despre Siria, care s-ar comporta ca un împuternicit al Iranului în Orientul Mijlociu.

Hillary Clinton, aflată în a doua călătorie în regiune în decursul unei luni, declara pentru Washington Post că a încercat, unde a fost posibil, să „deschidă în mod afirmativ” subiectul cu gazdele sale pentru a demonstra că problema este confruntată de SUA.

Reprezentata administraţiei Obama estimează că anularea efectelor cauzate de scurgerile de informaţii va dura câţiva ani: „Cred că voi fi îngrijorată de Wikileaks pentru restul vieţii mele, nu doar în restul mandatului meu de secretar de stat.”

Cele mai citite

Profit uriaș pentru FCSB! Campioana României a vândut 23.000 de pachete pentru meciurile de acasă din Europa League

FCSB a reușit să vândă aproape jumătate din biletele disponibile pentru cele patru meciuri de pe teren propriu din faza grupelor Europa League într-un...

Iohannis schimbă paltonul prezidențial cu toga de senator

Iohannis-senator sună așa, ca o reeditare a unui roman plictisitor, în care protagonistul, după ce a petrecut ani buni contemplând de pe margine, primește...

Biletele pentru meciul Cipru – România, epuizate în timp record!

Suporterii tricolorilor au achiziționat rapid toate biletele disponibile pentru meciul din Liga Națiunilor. Meciul dintre Cipru și România, programat pe 12 octombrie 2024, în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă