17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăLifestyleFoodTimişoara: Doar 10 persoane au marcat în stradă ziua de 22 decembrie...

Timişoara: Doar 10 persoane au marcat în stradă ziua de 22 decembrie 1989

Circa zece persoane, majoritatea din partea Asociaţiei “Victoria” a Luptătorilor din Revoluţie, au marcat, miercuri, în Piaţa Unirii din Timişoara, ziua de 22 decembrie, transmite Mediafax.

În timpul acţiunii, care a durat aproximativ o jumătate de oră, preşedintele Asociaţiei “Victoria” a Luptătorilor în Revoluţie, Lorin Fortuna, a citit un discurs.

“Prin această acţiune pe care am făcut-o în cadrul zilei de 22, care, trebuie să ştiţi, prin lege este declarată Ziua Libertăţii, ne-am propus să cinstim Ziua Libertăţii în România în calitate de asociaţie civică cu adevărat autentică şi asociaţie de luptători în revoluţie cu adevărat autentici”, a spus Lorin Fortuna.

Acesta a afirmat că ar fi dorit ca manifestanţii să plece în marş către studioul teritorial al televiziunii publice, însă din cauza numărului mic de participanţi această acţiune a fost contramandată.

Întrebat de jurnalişti de ce a avut o prezenţă atât de redusă la acţiune, Fortuna a răspuns: “Probabil că nu am reuşit să difuzăm destul mesajul nostru. Am făcut afişe, am făcut o emisiune. Deci când dorim să protestăm, Timişoara are ceva de spus. Dar e mai importantă echipa de fotbal sau folclorul decât factorul social care se implică pentru a asana moral România şi a ajuta-o să iasă din criză”, a conchis Fortuna.

Mitingul organizat de Lorin Fortuna a fost autorizat.

Lorin Fortuna este unul dintre fondatorii, în 20 decembrie 1989, ai Frontului Democratic Român şi a condus judeţul Timiş în perioada 22 decembrie 1989-12 ianuarie 1990.

Cele mai citite

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA intenţionează să preia First Bank SA, conform unui comunicat al autorităţii de concurenţă. Potrivit instituţiei,...

Cutremur în România, cu magnitudinea 4,1 

Un cutremur de intensitate medie, având magnitudinea de 4,1 pe scara Richter, a avut loc marți după-amiază, la ora 18:32, în județul Buzău, conform...

România are nevoie de o nouă generație de lideri politici, educați pe modelul occidental, consideră rectorul SNSPA

România trebuie "să investească încredere într-o nouă generație de lideri politici, educați și formați pe modelul occidental", consideră profesorul Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă