20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialAngela Merkel a fost primită cu ostilitate la un miting electoral. Care...

Angela Merkel a fost primită cu ostilitate la un miting electoral. Care este partidul rival

Cancelarul  Angela Merkel a fost întâmpinată, sâmbătă, cu proteste de către activiști de extremă dreapta la un miting de campanie în orașul Quedlinburg, în centrul Germaniei, relatează DPA citată de Agerpres.

Demonstranții au afișat pancarte în care își declarau susținerea față de formațiunea Alternativa pentru Germania (AfD, populistă și antiimigrație), dar unele pe care scria 'Merkel trebuie să plece' și 'Mulțumesc, Merkel', în timp ce protestau zgomotos față de prezența cancelarului în oraș.

'Unii cred că poți răspunde și rezolva problemelor oamenilor în Germania strigând. Eu nu cred asta și sunt sigură că nici majoritatea prezentă astăzi, aici, în această piață', a replicat Angela Merkel, în fața celor 3.000 de persoane venite să o salute.

În discursul său, cancelarul creștin-democrat s-a referit la scandalul emisiilor de CO2 care a zguduit industria auto germană, Angela Merkel afirmând că greșelile trebuie îndreptate, iar locurile de muncă în sector păstrate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

„Poarta Eroilor”, construită pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural

În ultimii 4 ani, comunitatea Sectorului 4 a implementat proiecte de regenerare urbană a spațiilor publice, utilizând fonduri nerambursabile, atât guvernamentale, cât și accesate...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Cu cât va crește salariul minim

Salariul minim brut va crește la 3700 de lei, anunță un articol publicat pe site-ul Termene.ro. Decizia privind creșterea salariului minim în România este reglementată...
Ultima oră
Pe aceeași temă