21.2 C
București
sâmbătă, 7 septembrie 2024
AcasăSportVictor Ponta: Nu mai negociem în cazul moţiunilor de cenzură

Victor Ponta: Nu mai negociem în cazul moţiunilor de cenzură

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri că social-democraţii nu vor mai demara niciun fel de negociere cu parlamentarii puterii pentru a strânge voturi în favoarea moţiunii de cenzură ce va fi depusă ca urmare a angajării răspunderii Guvernului Boc pe Legea educaţiei, informează NewsIn.

„Au fost lucruri bune pe 27 octombrie, în primul rând colaborarea cu sindicatele şi în al doilea rând capacitatea noastră de a fi umăr la umăr, noi şi liberalii în această bătălie. Dacă a fost o lecţie usturătoare pe care am învaţat-o este ca nu poţi să îndrepţi un lucru rău tot printr-un rău. Nu mai negociem cu nimeni, ne batem cu forţele noastre şi, până la urmă, vom câştiga avându-i pe oameni de partea noastră, nu neapărat pe nişte parlamentari care spun una şi fac alta”, a explicat Ponta.

Întrebat care ar putea fi şansa viitoarei moţiuni de cenzură, liderul PSD a afirmat că este vorba de un gest prin care să li se arate profesorilor şi părinţilor „ticăloşia lui Boc”.

Social-democraţii împreună cu liberalii vor depune vineri o nouă moţiune de cenzură, după asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, a declarat joi liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa.

„După asumarea răspunderii de către primul ministru şi o consultare rapidă a parlamentarilor noştri, dar şi a conducerii partidului, am decis ca împreună cu PNL să depunem mâine moţiune de cenzură pe Legea învăţământului. Textul va fi unul comun”, a spus Duşa, precizând că fostul ministru PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, se va ocupa de redactarea textului.

Iniţial, moţiunea a fost anunţată de viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, care a spus că liberalii au început deja strângerea de semnături în vederea depunerii.

Guvernul şi-a angajat joi răspunderea în faţa Parlamentului pe Legea educaţiei.

Cele mai citite

Nereguli majore la comercianții de produse congelate: ANPC a dat amenzi de 2,5 milioane lei

Peste 500 de comercianți de produse congelate, inclusiv înghețată, au fost verificați de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în cadrul unei ample...

Fostul ministru, Eduard Novak și-a anunțat retragerea din sport! Românul trebuia să concureze la Jocurile Paralimpice

Primul campion paralimpic al României își încheie cariera sportivă după o decizie controversată la Paris 2024. Eduard Novak, singurul campion paralimpic din istoria României, a...

Estonia acuză Rusia de atacuri cibernetice asupra NATO, UE și propriului teritoriu, începând din 2020

Estonia a acuzat joi Serviciul de Informații Militare al Rusiei (GRU) de implicare în atacuri cibernetice ce vizează Ucraina, state membre NATO și Uniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă