19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportVictor Ponta: Nu mai negociem în cazul moţiunilor de cenzură

Victor Ponta: Nu mai negociem în cazul moţiunilor de cenzură

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri că social-democraţii nu vor mai demara niciun fel de negociere cu parlamentarii puterii pentru a strânge voturi în favoarea moţiunii de cenzură ce va fi depusă ca urmare a angajării răspunderii Guvernului Boc pe Legea educaţiei, informează NewsIn.

„Au fost lucruri bune pe 27 octombrie, în primul rând colaborarea cu sindicatele şi în al doilea rând capacitatea noastră de a fi umăr la umăr, noi şi liberalii în această bătălie. Dacă a fost o lecţie usturătoare pe care am învaţat-o este ca nu poţi să îndrepţi un lucru rău tot printr-un rău. Nu mai negociem cu nimeni, ne batem cu forţele noastre şi, până la urmă, vom câştiga avându-i pe oameni de partea noastră, nu neapărat pe nişte parlamentari care spun una şi fac alta”, a explicat Ponta.

Întrebat care ar putea fi şansa viitoarei moţiuni de cenzură, liderul PSD a afirmat că este vorba de un gest prin care să li se arate profesorilor şi părinţilor „ticăloşia lui Boc”.

Social-democraţii împreună cu liberalii vor depune vineri o nouă moţiune de cenzură, după asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, a declarat joi liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa.

„După asumarea răspunderii de către primul ministru şi o consultare rapidă a parlamentarilor noştri, dar şi a conducerii partidului, am decis ca împreună cu PNL să depunem mâine moţiune de cenzură pe Legea învăţământului. Textul va fi unul comun”, a spus Duşa, precizând că fostul ministru PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, se va ocupa de redactarea textului.

Iniţial, moţiunea a fost anunţată de viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, care a spus că liberalii au început deja strângerea de semnături în vederea depunerii.

Guvernul şi-a angajat joi răspunderea în faţa Parlamentului pe Legea educaţiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă