7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSportVictor Ponta: Nu mai negociem în cazul moţiunilor de cenzură

Victor Ponta: Nu mai negociem în cazul moţiunilor de cenzură

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri că social-democraţii nu vor mai demara niciun fel de negociere cu parlamentarii puterii pentru a strânge voturi în favoarea moţiunii de cenzură ce va fi depusă ca urmare a angajării răspunderii Guvernului Boc pe Legea educaţiei, informează NewsIn.

“Au fost lucruri bune pe 27 octombrie, în primul rând colaborarea cu sindicatele şi în al doilea rând capacitatea noastră de a fi umăr la umăr, noi şi liberalii în această bătălie. Dacă a fost o lecţie usturătoare pe care am învaţat-o este ca nu poţi să îndrepţi un lucru rău tot printr-un rău. Nu mai negociem cu nimeni, ne batem cu forţele noastre şi, până la urmă, vom câştiga avându-i pe oameni de partea noastră, nu neapărat pe nişte parlamentari care spun una şi fac alta”, a explicat Ponta.

Întrebat care ar putea fi şansa viitoarei moţiuni de cenzură, liderul PSD a afirmat că este vorba de un gest prin care să li se arate profesorilor şi părinţilor “ticăloşia lui Boc”.

Social-democraţii împreună cu liberalii vor depune vineri o nouă moţiune de cenzură, după asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, a declarat joi liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa.

“După asumarea răspunderii de către primul ministru şi o consultare rapidă a parlamentarilor noştri, dar şi a conducerii partidului, am decis ca împreună cu PNL să depunem mâine moţiune de cenzură pe Legea învăţământului. Textul va fi unul comun”, a spus Duşa, precizând că fostul ministru PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, se va ocupa de redactarea textului.

Iniţial, moţiunea a fost anunţată de viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, care a spus că liberalii au început deja strângerea de semnături în vederea depunerii.

Guvernul şi-a angajat joi răspunderea în faţa Parlamentului pe Legea educaţiei.

Cele mai citite

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...
Ultima oră
Pe aceeași temă