18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialBlackBerry va lansa pe piaţă o nouă tabletă PC

BlackBerry va lansa pe piaţă o nouă tabletă PC

iPadul produs de Apple va avea de săptămâna viitoare un competitor serios: BlackPad, noua tabletă BlackBerry, care va fi lansată pe piaţă săptămâna viitoare, potrivit Wall Street Journal.

Research In Motion (RIM), compania producătoare a telefoanelor BlackBerry, a reţinut recent domeniul web www.blackpad.com, alimentând astfel speculaţiile lansării unui astfel de dispozitiv.

Tabletele ocupă o nişă aflată între telefoanele smartphone şi laptopuri. Cele mai multe modele nu au tastatură, dar permit utilizatorilor să descarce cărţi şi videocplipuri, să navigheze pe Internet şi să trimită e-mailuri.

Surse care cunosc planurile RIM au declarat pentru Wall Street Journal că noul BlackPAd va avea un ecran tactil, diagonală de 7 inci, una sau două camere web, Bluetooth şi conexiune la Internet. Se va putea conecta însă la reţelele mobile numai prin intermediul unui telefon BlackBerry. Sistemul de operare, complet nou, este creat de compania QNX Software Systems.

Sistemul de operare al QNX este implementat în multiple sectoare de activitate, inclusiv auto, industrie, telecomunicaţii, medicină, apărare sau aviaţie. Noua tabletă va fi fabricată de Quanta Computer Inc. din Taiwan şi va rula pe semiconductori din Santa Clara, produşi de Marvell Technology Group Inc, potrivit aceloraşi surse citate de Wall Street Journal.

Contactat marţi de Reuters, purtătorul de cuvânt al RIM a refuzat să comenteze cu privire la noul BlackPad. Preşedinţii companiei au spus că vor oferi detalii privind direcţia strategică a companiei în cadrul conferinţelor DevCon din San Francisco, ce for avea loc de pe 27 până pe 30 septembrie.

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...

Primar din Buzău cercetat penal pentru folosirea resurselor primăriei

Mai mulți locuitori ai comunei Cozieni, județul Buzău, au făcut publice acuzații grave împotriva actualului primar al localității, susținând că acesta comite infracțiuni...

Putin avertizează Occidentul „să nu se joace cu focul” permițând Ucrainei să folosească armele primite în atacuri în interiorul Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat marţi Occidentul că membrii NATO din Europa se joacă cu focul prin propunerea de a permite Ucrainei să...
Ultima oră
Pe aceeași temă