4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialRฤƒzvan Lucescu, susลฃinut de ลŸefii fotbalului

Rฤƒzvan Lucescu, susลฃinut de ลŸefii fotbalului

Dupฤƒ egalul cu Al­bania (1-1), Rฤƒzvan Lucescu a încercat sฤƒ-i surprindฤƒ pe beloruลŸi ลŸi a schimbat jumฤƒtate de echipฤƒ, dar din pฤƒcate nu a reuลŸit sฤƒ obลฃinฤƒ mai mult decât o remizฤƒ albฤƒ. L-a titularizat pe Pantilimon în locul lui Lobonลฃ, portarul lui AS Roma nefiind nici pe banca de rezerve. Postul de fundaลŸ dreapta a fost ocupat de Vasile Maftei, Contra fiind de asemenea trimis în tribune.

Chivu i-a luat locul lui Rฤƒdoi, în centrul defensivei, iar fostul jucฤƒtor al Stelei a fost împins la mijlocul terenului, trimiลฃându-l pe CociลŸ pe banca de rezerve. Surpriza mare a fost în ofensivฤƒ, unde selecลฃionerul a decis sฤƒ joace încฤƒ din primul minut cu un cuplu inedit: Bogdan Stancu-BilaลŸco. Chiar dacฤƒ naลฃionala a arฤƒtat o altฤƒ faลฃฤƒ în meciul cu Belarus, problemele au apฤƒrut tot în atac, „tricolorii” nereuลŸind sฤƒ-ลŸi creeze decât patru mari ocazii de a înscrie pe toatฤƒ durata partidei.

DeลŸi era de aลŸteptat ca dupฤƒ o a doua remizฤƒ cu o echipฤƒ consideratฤƒ mult sub valoarea reprezentativei României, criticile sฤƒ curgฤƒ valuri, surprinzฤƒtor, vocile contestatare nu au mai fost la fel de numeroase ca dupฤƒ meciul cu Albania. Cel mai important lucru pentru Rฤƒzvan Lucescu este faptul cฤƒ are susลฃinerea preลŸedintelui FRF, Mircea Sandu, directorului genereal al FRF, Ionuลฃ Lupescu, ลŸi a preลŸedintelui LPF, Dumitru Dragomir. „Naลฃionala a jucat chiar foarte bine. A fฤƒcut un pressing formidabil. Veลฃi vedea ce probleme va pune Belarusul celorlalte echipe din grupฤƒ. Sunt bune ลŸi douฤƒ puncte dupฤƒ acest start. Suntem în cฤƒrลฃi. Mi-au plฤƒcut Florescu, Torje, nu ลŸtiu de ce l-a schimbat, Deac în mod deosebit. FundaลŸii mi-au plฤƒcut, nu am luat gol. Cred cฤƒ Marica trebuia sฤƒ intre mai devreme. Dacฤƒ cineva încearcฤƒ sฤƒ-l dea afarฤƒ pe Rฤƒzvan, fac cel mai mare tฤƒrฤƒboi”, a spus Dragomir.

„NaลŸu” nu numai cฤƒ nu l-a criticat pe Lucescu, dar nu a exclus ca înลฃelegerea cu actualul selecลฃioner al naลฃionalei României sฤƒ fie prelungitฤƒ pânฤƒ în 2014. „Am fost mai buni decât Belarus, dar nu am reuลŸit sฤƒ înscriem. Din ลŸase puncte posibile am strâns doar douฤƒ. Dacฤƒ batem Franลฃa, lucrurile revin pe fฤƒgaลŸul normal. Lui Rฤƒzvan Lucescu este posibil sฤƒ îi prelungim contractul”, a precizat Mircea Sandu. Rฤƒzvan Lucescu a încercat sฤƒ explice rezultatul alb din Belarus, în opinia sa unul dintre motivele semieลŸecului fiind ลŸi ghinionul „Jucฤƒtorii reprezentativei Belarusului sunt buni din punct de vedere calitativ. Mฤƒ refer la cei doi Hleb, la Kutuzov, dar din fericire, ne-am organizat foarte bine ลŸi am reuลŸit sฤƒ închidem culoarele. Din pฤƒcate,  nu marcฤƒm, ne creฤƒm ocazii, dar mingea nu intrฤƒ în plasฤƒ. Eu sunt convins, însฤƒ, cฤƒ în viitor vom reuลŸi sฤƒ ลŸi punctฤƒm. Am mai spus-o, nu putem sฤƒ dominฤƒm adversarii aลŸa cum o face Barcelona. Am cฤƒutat sฤƒ ne blocฤƒm adversarii, am reuลŸit, dar ne-a lipsit luciditatea în momentele decisive. Nu scฤƒpฤƒm de ghinion”, a spus selecลฃionerul.

Vocile contestatarilor s-au axat pe critici legate de selecลฃia jucฤƒtorilor care au luat parte la acลฃiunea echipei naลฃionale. Cei mai duri au fost fraลฃii Becali, care au acuzat ลŸi modul deficitar în care Rฤƒzvan Lucescu a pregฤƒtit tactic partida de la Minsk. „Acum patru ani iโ€‘am bฤƒtut 3-1. Nu avem un concept tactic. Nu vฤƒd nici un orizont pentru echipa naลฃionalฤƒ. Dupฤƒ meciul cu Franลฃa va fi tragedie, când noi vom rฤƒmâne cu douฤƒ puncte. Nici un meci nu va fi uลŸor pentru România, deลŸi grupa e uลŸoarฤƒ. Lucescu atât poate. Sunt jucฤƒtori care nu au ce cฤƒuta la echipa naลฃionalฤƒ. Când vฤƒd numฤƒrul 10 pe ce spate e… Cristea are mult mai multฤƒ clasฤƒ decât numฤƒrul 10. Mฤƒcar pânฤƒ revine Mutu, Cristea ar trebui chemat. Când eลŸti în degringoladฤƒ nu mai ai nici inspiraลฃie. Nici norocul nu mai ลฃine cu noi. Când începi rฤƒu ลŸi te încฤƒpฤƒ­ลฃânezi sฤƒ joci cu Florescu, nici moaลŸele nu mai ลฃin cu tine”, a spus Giovani Becali. 

Bilanลฃul ultimilor doi ani ai echipei naลฃio­nale este unul dezastruos. Din 11 partide oficiale, reprezentativa României, care a fost pregฤƒtitฤƒ în aceastฤƒ perioadฤƒ de Victor Piลฃurcฤƒ ลŸi Rฤƒzvan Lucescu, a înregistrat doar trei victorii, douฤƒ cu Insulele Feroe (3-1 ลŸi 1-0) ลŸi una cu Lituania (1-0), cinci remize ลŸi trei înfrângeri. În mandatul sฤƒu, Lucescu jr. a condus  naลฃionala în ลŸapte jocuri, din care a câลŸtigat doar douฤƒ (Lituania 1-0 ลŸi Insulele Feroe 3-1).

Cele mai citite

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ