14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO Preşedintele Iohannis la reuniunea Consiliului European: Procesul de reflecție pentru...

VIDEO Preşedintele Iohannis la reuniunea Consiliului European: Procesul de reflecție pentru viitorul UE este pornit

UPDATE 12,45: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la Tallinn, că procesul de reflecţie pentru viitorul UE este realmente pornit, dar că nu se va începe cu modificarea tratatelor.

”Este foarte realist să credem că acest proces de reflecţie pentru viitorul Uniunii este acum realmente pornit, apar idei, chiar multe idei orientate spre viitor. În loc să ne concentrăm pe linii roşii, ne concentrăm pe orizonturi, cum a spus preşedintele Juncker. Abordarea mea şi aseară a fost să încercăm să aducem Uniunea mai aproape de cetăţeni. Oricum, am început să ne pregătim pentru alegerile europene. Este clar că una din metodele cele mai la îndemână este să ne gândim să găsim poziţii sau liste europene pentru a-l face pe cetăţeanul european să voteze ceva european autentic şi în acest fel să găsim o mai bună apropiere între Bruxelles care de mulţi este văzut ca un aparat tehnic distant şi să venim în acest fel mai aproape de cetăţeanul european”, a declarat  Iohannis.


Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, la reuniunea informală a Consiliului European pe teme digitale, programată la Tallinn, capitala Estoniei.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vor fi discutate iniţiativele de inovare digitală care ar permite Uniunii Europene să facă faţă evoluţiilor tehnologice şi să devină un lider la nivel global în domeniul digital, în următorii ani.

Discuțiile vor avea două teme majore: „Viitorul guvernării şi securitatea”, vizând rolul Uniunii Europene, al statelor membre în consolidarea încrederii în mediul de securitate în domeniul digital şi „Viitorul economiei şi societăţii", referitor la nevoile viitoare ale Uniunii în materie de infrastructură, piaţă şi forţă de muncă.

În cadrul discuţiilor, preşedintele Iohannis va sublinia că asigurarea securităţii cibernetice este crucială atât pentru prosperitatea Europei, cât şi pentru securitatea sa şi se va referi, totodată, şi la necesitatea asigurării în Uniunea Europeană a unui flux liber al datelor fără caracter personal.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă