15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialAlte trei avioane F-16 Fighting Falcon intră vineri în dotarea Forţelor Aeriene...

Alte trei avioane F-16 Fighting Falcon intră vineri în dotarea Forţelor Aeriene Române

Alte trei aeronave F-16 Fighting Falcon intră vineri în dotarea Forţelor Aeriene Române, ceremonia de recepţie fiind programată să se desfăşoare la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea, judeţul Călăraşi.

"Vineri, 6 octombrie, de la ora 12.00, în Baza 86 Aeriană Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă de la Borcea, judeţul Călăraşi, va avea loc ceremonia oficială de recepţie a unei noi serii de trei aeronave multirol F-16 Fighting Falcon", anunţă MApN.

Ceremonia se va desfăşura în prezenţa secretarului de stat Mircea Duşa, şeful Departamentului pentru politica de apărare şi planificare, a generalului-locotenent Laurian Anastasof, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene şi a unei delegaţii portugheze condusă de secretarul de stat pentru apărare din Portugalia, Marcos Perestrello, precizează ministerul.

La finalul ceremoniei, cei doi secretari de stat se vor întâlni cu detaşamentul portughez dislocat în această perioadă din Baza Aeriană 5 Monte Real în Baza 86 Aeriană Borcea. Prin preluarea celor trei aeronave, Forţele Aeriene Române finalizează Faza I de introducere în serviciu a avioanelor multirol.

Secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof au participat, pe 27 septembrie, la Baza Aeriană din Monte Real, Portugalia, la ceremonia de predare-primire a celor  trei aeronave, modernizate la standardul F-16 MLU 5.2R.

Cele mai citite

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă