14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecial"Educatorul" Piţurcă

“Educatorul” Piţurcă

Sunt curios dacă jucătorilor de la Steaua le-a păsat ieri vreo clipă de antrenamentele pe care le-au avut. Sau dacă le va păsa azi.
Cred că nu. Şi asta pentru că ei au avut program de vizionare la „Steaua TV”, toată ziua ecranele televizoarelor fiind invadate de Victor Piţurcă, Gigi Becali, Viorel Păunescu, Corneliu Vadim Tudor, Massimo Pedrazzini ş.a.m.d., care nu au făcut nimic altceva decât să vorbească de Steaua. Multe dintre păreri nu aveau nici în clin, nici în mânecă cu situaţia actuală de la Steaua. Poveşti, istorioare, unele din urmă cu 10-15 ani, totul doar ca să vorbim de Steaua. De „drama”, „tragedia”, „catastrofa” de la Steaua.
Eu nu cred că la Steaua s-a întâmplat vreo nenorocire. Un antrenor a fost (va fi) schimbat cu altul. Da, şi? Asta se întâmplă mereu. E ceva ieşit din comun? Nu. Un antrenor care a câştigat cu noroc un meci (la U Cluj) şi cu ajutorul major al arbitrilor un al doilea (cu U Craiova) nu poate fi o pierdere imensă decât din punctul de vedere al suporterilor, care îl vedeau ca fiind „ghimpele lor” în coasta lui Becali.
Deşi şi Piţurcă s-a ocupat, timp de peste o oră, de „poveşti nemuritoare”, începându-şi conferinţa de presă – prima după peste 15 luni! – războindu-se cu presa, sunt de făcut câteva precizări. Una peste alta, el a confirmat spusele lui Becali privind cererea de garanţii financiare, numai că nu ar fi vorba de 20 de milioane de euro, ci de „numai” 4 milioane. De asemenea, fostul selecţioner a confirmat şi faptul că s-a despărţit de Becali după ce acesta a ieşit la televiziune şi a vorbit despre Tătăruşanu, de viitorul Stelei (sărmanul patron, se visa în finala Ligii Europa…), de calificarea în Liga Campionilor. Deci, tot ce a spus Becali cu o zi înainte s-a adeverit!
Şi încă ceva. La un moment dat, Piţurcă a spus că a încercat să îl „educe” pe prietenul lui, Gigi Becali, în perioada când acesta ar fi fost sub influenţa „perversului” (citat din Piţurcă) Mihai Stoica. Nu pot să mă abţin şi trebuie să întreb: să îl educe să… ce? Să joace poker? Să „traducă” un cazino? Ar fi un bun educator.

 

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă