30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialBlaga, convins de aderarea României la Schengen, în martie 2011

Blaga, convins de aderarea României la Schengen, în martie 2011

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, luni, la Ziua Inspectoratului General de Aviaţie (IGAV), că piloţii MAI vor fi implicaţi din ce în ce mai mult în managementul integrat al forţelor ministerului şi că este convins de aderarea la Spaţiul Schengen, în martie 2011, transmite Mediafax.

Vasile Blaga le-a mulţumit, luni, la festivitatea dedicată Zilei Inspectoratului General de Aviaţie, piloţilor MAI pentru contribuţia adusă la salvarea de vieţi omeneşti.

“IGAV este arma cea mai iubită din MAI şi asta pentru că lumea vede eforturile pe care le faceţi pentru a le salva, nu o singură dată, viaţa”, a spus ministrul Administraţiei şi Internelor.

Totodată, Blaga a apreciat buna colaborare cu celelalte arme în misiuni de asigurare a ordinii publice şi supravegherea frontierei.

“Tot mai mult veţi fi implicaţi în ceea ce reprezintă un management integrat al forţelor Ministerului Administraţiei şi Internelor; prin dumneavoastră realizăm, efectiv, acest management integrat, care va fi cu atât mai necesar cu cât am convingerea că ne vom îndeplini misiunea de a duce România, anul viitor în martie, în Spaţiul Schengen”, a subliniat Blaga.

Prezent la festivitate, Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a ţinut să evidenţieze buna colaborare existentă între cele două ministere, menţionând în acest sens că, “fără pompieri, SMURD-ul n-ar fi existat, fără MAI, SMURD-ul n-ar fi existat, cu siguranţă că fară IGAV, SMURD-UL n-ar fi avut aripi!”.

La eveniment au mai participat şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestorul şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, precum şi inspectorii generali ai principalelor arme din minister.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 20 iulie, că are “îngrijorări” în legătură cu accesul României în Spaţiul Schengen, deşi cele şapte rapoarte ale CE de până acum au fost pozitive şi îşi doreşte ca şi ultimul, din noiembrie 2010, să fie pozitiv. Preşedintele a spus că tendinţa raportului CE publicat în 20 iulie îi generează “îngrijorări viitoare” legate de aderarea la Spaţiul Schengen.

Secretarul de stat francez Pierre Lellouche declara, săptămâna trecută, într-un interviu acordat RFI, că Franţa are rezerve în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen, el susţinând că problematica romilor ar trebui să reprezinte o condiţie pentru aderarea la Schengen.

Premierul Emil Boc spunea, în 28 iulie, că modul în care autorităţile de la Bucureşti gestionează problema romilor nu afectează intrarea ţării în Spaţiul Schengen şi aprecia că România are o obligaţie comună împreună cu toate celelalte ţări europene în acest domeniu.

Cele mai citite

Comisia Europeană spune că România tot nu e pregătită să treacă la euro

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene (CE), în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă