37.7 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialMApN: Nu au fost găsiţi supravieţuitori ai accidentului

MApN: Nu au fost găsiţi supravieţuitori ai accidentului

Ministerul Apărării Naţionale a confirmat că nu s-au găsit supravieţuitori în urma accidentului aviatic produs luni, în care a fost implicat un elicopter israelian de transport tip CH-53 care participa la un exerciţiu aerian, potrivit Agerpres.

“Comisia de cercetare a cauzelor producerii acestui accident, numită de ministrul Apărării Naţionale, continuă investigaţiile împreună cu reprezentanţii Parchetului General şi cu experţi criminalişti”, se arată într-un comunicat al de MApN.

Alături de cei şase militari israelieni aflaţi la bord, în accidentul aviatic şi-a pierdut viaţa şi căpitanul Ştefan-Claudiu Dragnea, încadrat la Statul Major al Forţelor Aeriene. Ofiţerul român, în vârstă de 31 de ani, era căsătorit şi a absolvit Academia Forţelor Aeriene ‘Henri Coandă’ în anul 2002.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi-a exprimat regretul pentru pierderea vieţii celor şapte militari şi a transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

În perioada 18-29 iulie, la aerodromul Boboc, se desfăşoară exerciţiul comun aerian BLUE SKY 2010. Acest exerciţiu are ca scop antrenarea în comun a echipajelor aeronavelor de transport în zbor la joasă altitudine, în misiuni de căutare-salvare şi tip evacuare medicală (MEDEVAC), fără executarea de trageri sau utilizarea de muniţii reale.

Cele mai citite

Rareș Hopincă: Oficial sunt noul primar al Sectorului 2. Campania electorală s-a încheiat aici

Rareș Hopincă spune că, oficial, cu 52.966 de voturi, a fost votat noul primar al Sectorului 2. „Conflictele electorale încetează. Voi fi un primar...

Tren cu cel puțin 4 ore întârziere. Explicațiile CFR

Trenul IRN 472 Bucureşti Nord - Curtici, căruia ieri i s-a defectat locomotiva la Periş, înregistrând deja o întârziere estimată la două ore şi...

Final tragic pentru o tânără de 35 de ani din Galați care a căzut în gol de la etajul 9

O tânără în vârstă de 35 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a căzut în gol de la etajul 9, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă