INGREDIENTE:
– 1,5 kg dovleac
– 2 morcovi
– 1 ceapă
– ulei de măsline
– sare
– fulgi de chili
(după gust)
-1/2 linguriță turmeric
– 1/2 linguriță scorțișoară (opțional)
– semințele de la
2 păstăi de cardamom (opțional)
– 1 l apă sau stoc
de legume
– 500 ml lapte
vegetal sau smântână
lichidă
TOPPING: semințe de dovleac, fulgi de migdale, brânză feta, bacon crocant, crutoane
MOD DE PREPARARE:Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade.
Dovleacul curățat de coajă și tăiat cuburi l-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt împreună cu morcovul tăiat rondele, ceapa feliată și condimentele.
Am stropit cu 2 linguri ulei de măsline și am introdus tava în cuptor pentru aproximativ 1 oră.
Când legumele au fost gata, le-am transferat într-o oală și am adăugat apa filtrată, apoi am trecut cu blenderul vertical până când am început să obțin o consistență cremoasă. Am adăugat laptele în reprize și am continuat să amestec până când supa a devenit fină. Am servit supa caldă, fiecare cu topping la alegere.