Delicateria Traiteur şi-a deschis un nou magazin bistro în Capitală, pe Bulevardul Dacia, într-o vilă cu arhitectură tipică începutului de secol XX. Cladirea a fost renovată în totalitate, păstrând toate elementele originale ale construcţiei, precum ferestrele, parchetul din lemn, ştucaturile, uşile masive sau sobele veneţiene. Lucrările au durat patru luni, iar investiţia a fost de 450. 000 de euro.
Clienţii magazinului pot alege dintr-o gamă importantă de gastronomie fină, de peste 400 de preparate, produse chiar la Bucureşti, în fabrica societăţii. Compania beneficiază de expertiză de top în gastronomie, producţia fiind supervizată de un bucatar, un patiser şi brutar francez. Materia primă este cumparată, în mare parte, din România, cu unele excepţii. Somonul este adus, de exemplu, din Norvegia, iar ciocolata, din Belgia.
„Ceea ce creează unicitatea Delicateria Traiteur, faţă de alte magazine care propun produse fine, este producţia proprie. Ne-am axat dintotdeauna pe calitate şi nu pe cantitate. Acest lucru face ca în acest moment să ne putem mândri cu unele dintre cele mai bune produse de pe piaţă la categoria din care fac parte, cum este somonul nostru fume sau pâinea proaspătă. Delicateria Traiteur este un creator de gastronomie fină. Aceasta este punctul nostru forte”, a spus Adrien Damour, directorul general al Delicateria Traiteur.
În noul magazin de pe bulevardul Dacia, precum şi în celelalte magazine Delicateria, clienţii pot cumpăra produse precum brânzeturi artizanale, produse din carne, produse din peşte, pâine, salate şi sandvişuri, patiserie fină, prăjituri şi dulciuri, îngheţate şi şerbet. Toate acestea sunt proaspete şi sunt livrate de fabrica proprie. Acestor produse li se adaugă o serie de produse importate, precum vinuri şi alte băuturi alcoolice, cafea, ceaiuri, dulceţuri şi alte delicatese franţuzeşti.
O gamă importantă de produse este cea bio, care conţine orez, dulceaţă, zahăr de palmier, sos de tomate fără zahăr, spaghete integrale, sucuri, ulei de măsline, vinuri sau biscuiţi.
Noul magazin are şi bistro, unde clienţii pot servi tot ceea ce doresc din magazin. „Putem să oferim clienţilor noştri platouri compuse chiar de ei cu produsele preferate”, a spus Damour.
Delicateria Traiteur face parte dintr-un grup de firme cu acţionariat francez. Primul magazin Delicateria Traiteur s-a deschis în anul 2004 în Bucureşti, în zona Eminescu, la care fondatorul a renunţat recent. În 2006, s-a deschis sediul din complexul comercial Feeria, iar un an mai târziu, cel din Dorobanţi.
Adrien Damour a venit în România în 1990, ca ziarist la o revistă mică, despre drepturile minorităţilor. Apoi, a început afacerile în anul 1993, producând şi comercializând produse sub marca Gusto. În 2003 i-a venit ideea unui magazin de gastronomie fină, din cauza apariţiei hypermarketurilor. „Nu am vrut sa produc foarte mult şi de proastă calitate”, a spus Damour.
În prezent, 40% din producţia de gastronomie fină este comercializată în magazinele Delicateria Traiteur, iar 60% este direcţionată către activitatea de cocktail şi recepţii.
Grupul din care face parte Delicateria Traiteur are 50 de angajaţi pe cele trei activităţi (producţie, recepţii şi magazine) şi a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de 2.300.000 de euro.