11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăAlegeri 201640.000 de firme, radiate în a doua jumătate a lui 2009

40.000 de firme, radiate în a doua jumătate a lui 2009

Un număr de 40.000 de IMM-uri  au fost radiate în al doilea semestru al anului trecut, cu 58 la sută mai multe fata întreprinderile mici şi mijlocii radiate în semestrul al II-lea din 2008, potrivit raportului prezentat vineri de Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), potrivit ziare.com.

De asemenea, numărul de înmatriculări din semestrul al II-lea al anului trecut a fost de aproape 53.000, cu aproape 20 la sută mai mic faţă de numărul din perioada similară din 2008.

De asemenea, cifra de afaceri medie a scăzut în medie cu 13 la sută, comparativ cu cea din a doua parte a anului 2008, se mai arată în situaţia de ansamblu a IMM-urilor din România.

Această statistică mai arată că numărul de IMM-uri cu profit a scăzut în perioada analizată cu 3-6 la sută, faţă de perioada menţionată din 2008.

“Referitor la numărul mediu de salariaţi din IMM-uri, acesta a scăzut în medie cu 16 la sută in semestrul al doilea din 2009, faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior”, mai spun reprezentanţii CNIPMMR.

Investiţiile realizate de IMM-uri  în a doua parte a anului 2009 au scăzut în medie cu 8,5 la sută. Iar volumul exporturilor din sectorul privat a scăzut în medie cu 7 la sută faţă  de al doilea semestru din 2008.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă