16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalEgipt, momente cruciale. Surprize la cursa pentru președinție: un candidat renunță

Egipt, momente cruciale. Surprize la cursa pentru președinție: un candidat renunță

”Anunţăm astăzi decizia noastră de a nu intra în această cursă şi de a nu prezenta documentele candidaturii noastre”, a declarat Khaled Ali într-o conferinţă de presă la Cairo.

Anunţul survine la o zi după ce autorităţile egiptene l-au reţinut pe fostul şef al statului major al armatei, generalul-locotenent Sami Anan, un alt potenţial contracandidat pentru preşedintele Abdel Fattah al-Sisi.

”Există o anumită încăpăţânare a comisiei electorale şi multe încălcări împotriva celuilalt candidat”, a spus Khaled Ali, referitor la Anan.

Avocatul Khaled Ali a devenit cunoscut la nivel naţional anul trecut, atunci când a câştigat în instanţă un caz prin care s-a anulat decizia guvernului de la Cairo de a ceda Arabiei Saudite două insule din Marea Roşie.

Ali a fost prima persoană care a anunţat, în luna noiembrie 2017, că va candida în alegerile prezidenţiale împotriva lui Al-Sisi, care a devenit şef al statului după înlăturarea de la putere a lui Mohamed Mursi, în urmă cu patru ani.

Cele mai citite

Blinken se asigură că Israelul nu va ataca orașul Rafah fără un plan umanitar

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a deplasat miercuri la Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel către Fâşia Gaza, informează...

Noua centrală de la Mintia, un proiect de 1,4 miliarde de euro, a primit acordul de mediu

Cel mai mare obiectiv industrial din România, noua Centrală de la Mintia, din Hunedoara, a primit acord de Mediu, anunţă Agenţia Naţională pentru Protecţia...

Nouă cetățeni români și familiile lor au fost evacuați din Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi miercuri din Fâşia Gaza şi au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt,...
Ultima oră
Pe aceeași temă