14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalAnnegret Kram-Karrenbauer, secretar general al CDU

Annegret Kram-Karrenbauer, secretar general al CDU

Kram-Karrenbauer, premier CDU în Saarland, un mic stat în vestul Germaniei, la granița cu Franța, îi va succede lui Peter Tauber, care şi-a anunţat, duminică, demisia din funcţie, invocând probleme de sănătate.

Tauber, secretarul general al partidului Uniunea Creştin-Democrată (CDU), în vârstă de 43 de ani, a fost un aliat-cheie pentru cancelarul Angela Merkel, dar a căzut recent în dizgraţia unor membri marcanţi ai partidului din cauza viziunilor sale despre imigranţi şi căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Secretarul general a fost printre cei învinovăţiţi pentru rezultatele slabe ale CDU în cadrul alegerilor generale din luna septembrie a anului trecut.

Recent, Angela Merkel a subliniat necesitatea promovării unor nume noi în cadrul partidului, în vederea unui nou mandat la guvernare.

Iar Annegret Kramp-Karrenbauer, 55 de ani, se număra printre favoriții pentru funcția de secretar general. Aceasta a susținut politica „porților-deschise” pentru refugiați a Angelei Merkel și i-a fost un ajutor de nădejde.

Annegret este și pe „lista scurtă” a succesorilor cancelarului german și urmează aceeași linie de ascensiune pe care a urmat-o Merkel, în cariera politică. Mai mult decât probabil, i se va acorda și o funcție în viitorul Cabinet de mare coaliție.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă