17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialHava vrea deblocarea proiectului Rosia Montana

Hava vrea deblocarea proiectului Rosia Montana

– Primarul din Alba Iulia crede ca proiectul minier este singura sansa de supravietuire economica a zonei din Muntii Apuseni.

Presedintele PD-L Alba, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat ca va debloca proiectul Rosia Montana. Hava a spus ca, de la schimbarea guvernarii in Romania, a inceput sa se simta o "reactie pozitiva" in legatura cu investitia companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC). "Fac tot ce pot pentru a debloca proiectul, pentru ca asta este singura solutie viabila pentru acea zona. Nu ascund ca am fost tot timpul in favoarea acestui proiect", a precizat liderul PD-L Alba, care detine si functia de vicepresedinte la nivel national al partidului. El a spus ca problema referitoare la utilizarea cianurilor este una falsa, intrucat tehnologiile propuse pentru a fi utilizate nu prezinta riscurile prezentate de cei care se opun. "Nu exista nici un pericol. La Rosia Montana, exista o singura problema: aurul si cine-l scoate. Celelalte sunt povesti inventate care, din pacate, au blocat un proiect. Ar fi un salt imens pentru judetul Alba.

 

Alta solutie in zona nu exista. Oamenii de acolo sunt mineri de pe vremea dacilor si romanilor. si Alba Iulia a beneficiat de pe urma acestui proiect. A fost construit un cartier la Alba Iulia. Toata zona respectiva este acum urbanizata", a spus Micea Hava. Primarul din Alba se va deplasa in aceasta saptamana la Bucuresti, unde va discuta mai multe probleme legate de judetul Alba, printre care si proiectul minier de la Rosia Montana. La inceputul anului trecut, conducerea RMGC sustinea intr-un raport public faptul ca singura sansa a investitiei este schimbarea Guvernului. Acest lucru s-a produs dupa alegerile parlamentare din toamna, astfel incat, in prezent, reprezentantii companiei asteapta un semn concret de la Guvern. Pana atunci, insa, proiectul este in continuare blocat datorita deciziei Ministerului Mediului de a suspenda procedura de acordare a autorizatiei de mediu. Intre cele doua parti exista un proces in derulare pe aceasata tema, la Curtea de Apel Bucuresti.

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă