14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalMare Britanie va număra intrările în țară printr-un sistem digitalizat de control...

Mare Britanie va număra intrările în țară printr-un sistem digitalizat de control la frontieră

Trecerea frontierei va fi complet digitală până la sfârşitul lui 2025, spun autoritățile.

Persoanele care vor să ajungă în Marea Britanie fără viză sau statut de imigrant vor trebui să ceară o autorizaţie de călătorie (ETA) online pe modelul celei care există pentru a merge în SUA, a precizat într-un comunicat Ministerul de Interne. Ei spun că se aşteaptă ca „circa 30 de milioane de cereri ETA să fie administrate în fiecare an”.

Acest nou sistem va permite să se efectueze controale de securitate automatizate şi înainte de sosiri cu scopul „de a împiedica infractori străini cu fapte grave să intre în Marea Britanie”.

Înăsprirea condiţiilor de imigraţie constituie unul din obiectivele susţinătorilor Brexit-ului, care a pus capăt liberei circulaţii între Marea Britanie şi ţările Uniunii Europene.

„Acum că am preluat controlul şi am pus capăt liberei circulaţii, securitatea este în centrul strategiei noastre privind imigraţia”, a afirmat Priti Patel, subliniind că va controla cine intră în țară.

Aceste proiect se înscrie într-o reformă a politicii de imigraţie, bazată de acum pe un sistem „de puncte” care favorizează persoanele înalt calificate în detrimentul lucrărilor slab calificaţi. Pentru a obţine viza, sunt luate în considerare competenţele, cunoaşterea limbii engleze sau chiar resursele financiare.

Cele mai citite

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă