Din 1 aprilie, Ope-ra Comică pentru Copii prezintă o nouă poveste a lui Ion Creangă: baletul „Fata babei și fata moșului”, realizat de coregraful Mihai Babușka. Aceasta este a patra adaptare a unui text de Creangă, după succesele spectacolelor de teatru „Punguța cu doi bani”, „Ivan Turbincă” și „Harap Alb”. Fata cinstită a moșneagului, fata cea rea a babei, baba și moșul, împreună cu personaje fantastice, traduc în dans ce-lebra poveste, într-o mi-niatură coregrafică dedicată iubitorilor baletului, dar și celor care îndrăgesc basmele copilăriei.
„Esențial pentru mine este ca spectacolul, dincolo de mesaj, să aibă suflet. Indiferent că-n sală sunt copii sau maturi, balerinii trebuie să înlănțuie mișcări care să transmită o stare. Altfel, toată desfășurarea de pe scenă se rezumă doar la o etalare tehnică… Avem nevoie de artă cu suflet care să aibă conținut. În «Fata babei și fata moșului» se dansează cu pasiune, într-o concentrare de mișcări care țin loc de text, pentru ca spectacolul să fie ușor de înțeles de către cei mici”, spune Mihai Babușka, cel care semnează regia și coregrafia spectacolului.
Jucării pentru copiii sărmani
De asemenea, Opera Comică pentru Copii a dat startul unei noi campanii de strângere a jucăriilor destinate copiilor din medii defavorizate sau din centre de plasament. „Primăvara jucăriilor la OCC”, începută în martie, continuă până pe 15 mai, perioadă în care bucureștenii sunt invitați să doneze jucării în bună stare pe care să le aducă direct la urna de la intrarea Operei Comice, Calea Giu-lești nr. 16. Cele peste 1.500 de jucării strânse în cea de-a șasea ediție a campaniei J.O.C. încheiată pe 31 decembrie 2017 au fost donate copiilor de la Pirită, o comunitate mărginașă de lângă orașul Baia Mare. „Jucăriile adunate de Ope-ra Comică pentru Copii, cu ocazia spectacolelor de Crăciun, au ajuns la copiii din comunitățile marginalizate din Baia Mare. Copiii care merg la grădiniță au fost foarte bucuroși! Înainte de vacanță o să-i recompensăm pe școlari, iar restul jucăriilor le vom păstra pentru zilele de naștere ale copiilor care, de obicei, nici nu știu că-i ziua lor. Mulțumim tuturor!”, spune Claudia Costea, asistent social.