23.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialMinati, mai!

Minati, mai!

S-a sculat mai an/ Badita Traian/ El in scari s-a ridicat/ Peste tara s-a uitat/ Cind poporul a votat/ A votat de s-a rupt urna/ Si Vadim le-a pierdut urma/ A votat de-a rupt stampila/ Ce-a iesit, te-apuca mila,…/ Aho, aho, copii si frati/ Stati pe loc si nu minati… "Stati pe loc", este inceputul urarii de anul nou? Nu era mai corect: Aho, aho, copii si frati / Dati-i drumul, nu mai stati? De stat pe loc am stat de ni s-a acrit. Schimbati inceputul urarii mai copii si frati ca daca stam pe loc, ne ia criza din urma si ne face terci.

 

Pina acum citeva zile prognoza de crestere economica a Romaniei pe 2009 era de 6%. S-a revizuit si am citit ca noul guvern prevede o crestere de 3%. Practic intre cele doua previziuni s-a stabilit o crestere de la 6% la 3%.  O mare agentie de rating anunta ca nu se va depasi 1%. Mai e doar putin si ajungem la o "crestere" de zero la suta, adica la indemnul uraturii: Stati putin si nu minati!

 

La preluarea mandatului de ministru al tansporturilor, dl. Radu Berceanu a facut un gest de mare manager si i-a dat afara pe toti cei 24 de directori din minister. Asa ceva mai facea Ion Dinca pe vremea lui Ceausescu, cind se schimbau cadrele nu pe criterii  profesionale ci pentru a arata poporului ca directorii sunt niste incompetenti nenorociti, nedemni de increderea acordata de partid si popor. Veneau alti directori, mult mai bine "pregatiti" decit cei vechi , care luau ca prima masura de redresare a productiei curatenia pe holuri si varuirea bordurilor din fata intreprinderii. Se imbunatatea ceva? Era productivitatea mai mare? Intreprinderea devenea competitiva? Nicicum. Doar spectacol de artificii, zgomote de zurgalai si pocnit din bice. De aici si vorba populara inspirata de aceste rotiri de cadre complet ineficiente: pleaca ai nostri, vin ai nostri. Acum principiul aplicat de dl. Berceanu este totusi altul: Pleaca ai vostri, vin ai mei. Minati mai, hai, hai!

Semne bune anul are… Cita vreme Presedintele s-a dus la Predeal sa se relaxeze alaturi de familie, iar ministrul turismului, Elena Udrea, a fost in preajma, eu cred ca, macar din punct de vedere turistic, Presedintele este multumit, iar Romania va avea un mare cistig.  De ce? Pentru ca are ca ministru de resort o atractie, un monument al naturii, o frumusete a coalitiei.  

 

Pentru a orienta politic turismul romanesc dupa noile schimbari, as propune ca cele trei brate ale Dunarii sa-si modifice numele, astfel: Bratul Sfintu Gheorghe sa devina Bratul Sfintu Geoana, Bratul Sulina sa se transforme in Bratul Udrina si Bratul Chilia in   Bratul Chelia; muntii Bucegi sa se numeasca muntii Basegi; Valea Izei sa se numeasca Valea Crizei, Ministerul Turismului sa-si mute sediul in Pestera Muierii, iar Bucurestiul sa se numeasca Bocuresti. Minati mai, hai, hai!

 

De urat as mai ura,/ Dar nu sunt de ici colea/ Eu sunt de la Cioca-Boca/ Unde bascalia-i moca/ Unde panarama-i mare/ Si pe toti in cot ii doare/ Unde e politichie/ Si pe ciolan batalie,/ Dar mie-mi place asa/ Fiindca este tara mea!/ La ureche clopotei,/La picioare zurgalai,/ Sanatate si noroc/ Poporului Cioca-Boc!/  Minati mai, nu stati pe loc! Hai, hai!
La anul si la multi ani!        

Toni Grecu
Toni Grecu
Toni Grecu, comentator
Cele mai citite

Jucătorii lui Real Madrid au primit automobile de lux de la BMW, partenerul oficial al clubului!

Astăzi, pe stadionul „Alfredo Di Stefano”, jucătorii lui Real Madrid au primit, la alegere, automobile noi marca BMW, ca parte a parteneriatului dintre club...

Justiția face recrutări masive: Peste 14% din posturile de judecător și 25% de procuror, scoase la concurs

CSM anunță că are vacante peste 700 de posturi de judecători și tot atâtea pentru procurori Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că a demarat...

Neil Lennon, propus pentru postul de antrenor la Hearts după plecarea de la Rapid

Fostul antrenor al Rapidului, Neil Lennon, este considerat un posibil candidat pentru preluarea echipei scoțiene Hearts, aflată pe ultimul loc în prima ligă din...
Ultima oră
Pe aceeași temă