20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialSefii CNH vor fi reevaluati

Sefii CNH vor fi reevaluati

Compania nationala a Huilei (CNH) Petrosani a anuntat ieri ca directorii subunitatilor miniere din structura vor fi reevaluati de catre conducerea CNH ca urmare a tragicului accident de la EM Petrila, in care 13 oameni au murit.
Astfel, directorul general al CNH Petrosani, Daniel Lucian Surulescu, a declarat in cadrul unui interviu ca evenimentul de la Petrila atrage dupa sine si o reevaluare a conducatorilor minerilor. "Bineinteles ca se va face o reevaluare. Probabil ca si pentru noi este necesara o reevaluare. Eu consider ca echipele de conducere pe care le-am avut pe parcursul anilor in Valea Jiului sunt cele care ne-au condus la aceste performante sau nerealizari. (…) Majoritatea numirilor care s-au facut in Valea Jiului s-au facut cu persoane de la acele mine sau oricum a fost ceruta si parerea sindicatelor", a precizat Surulescu.

 

In legatura cu implicarea sindicatelor in desemnarea conducatorilor minelor, directorul Surulescu a fost insa contrazis de co-presedintele Uniunii Sindicatelor Mine si Energie Valea Jiului, Adrian Jurca. Acesta a precizat ca niciodata in activitatea sindicala nu i s-a cerut parerea in privinta numirii vreunui director.
In prezent, sefii din cadrul Companiei Nationale a Huilei Petrosani si cei de la subunitatile miniere sunt numiti in aceste posturi prin decizie a ministrului de resort sau a directorului general al CNH, dupa caz. Primul si ultimul personaj ajuns prin concurs in postul de director general al CNH Petrosani a fost Ioan Stamin Purcaru, care a preluat functia tot dupa un eveniment tragic, respectiv accidentul produs la EM Vulcan in anul 2001. In rest, sefii minerilor au fost numiti pe baza de decizii, in urma unei asa-numite "politici de cadre". Potrivit sistemului actual, ingineri-sefi ajung, de regula, cei mai buni sefi de sector, care mai apoi pot avansa in functia de director al subunitatii extractive. Sau, cel putin, asa ar trebui.

» Inca un mort
Unul dintre cei trei mineri internati la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala a decedat ieri dimineata in urma unui stop cardiorespirator, a declarat medicul Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca. Florin Balba, care avea arsuri pe o suprafata mare din corp (circa 85%) si un traumatism cranio-cerebral, a murit in urma complicatiilor suferite. La Spitalul de Urgenta Floreasca mai sunt internati doi mineri, victime ale exploziei, unul fiind in stare critica, dar stabila, iar altul cu o stare mai buna. Alti cinci dintre ranitii de la Petrila au fost internati la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, unde au fost operati.

Cele mai citite

60 de „supraviețuitoare” îl acuză pe fostul șef al Harrods, Al-Fayed, de abuz sexual: avocați.

Aproximativ 60 de femei au ieșit acum în față pentru a susține că au fost abuzate sexual de fostul proprietar al magazinului Harrods, Mohamed...

Peste 1.000 de alerte privind riscurile produselor cosmetice mari, emise de Comisia Europeană în 2024

În 2024, Comisia Europeană a emis peste 1.000 de alerte legate de riscurile asociate produselor cosmetice de la branduri internaționale renumite, precum Dove, Nivea,...

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...
Ultima oră
Pe aceeași temă