14.4 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportLiberalii s-au pricopsit cu un institut de utilitate publica

Liberalii s-au pricopsit cu un institut de utilitate publica

"Institutul de Studii Liberale" are dreptul de a primi in folosinta gratuita bunuri proprietate publica, dar si dreptul preferential la resurse provenite din bugetul de stat si din bugetele locale. Asta pentru ca respectiva fundatie a fost recunoscuta de Guvern ca fiind de utilitate publica, in sedinta Executivului din 14 octombrie.

Fundatia reprezinta un institut de teorie politica, ce a oferit consultanta PNL si prin care au fost cernute marile proiecte liberale. Tot aici membrii PNL au fost scoliti in politologie. "Este un institut pe care noi punem foarte multa importanta, foarte multa baza. Nu e doar o chestiune simbolica. Incercam sa facem o institutie si politica, si culturala importanta pentru Partidul National Liberal", declara anul trecut deputatul PNL Crin Antonescu. Pe la sefia institutului au trecut si Mihai Razvan Ungureanu, Theodor Paleologu. Directorul institutului este Dinu Zamfirescu. Fondator al institutului este, alaturi de alti liberali, Dinu Patriciu, cel care a si sponsorizat multe dintre actiunile desfasurate de ISL.

In urma cu un an, Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede ca asociatiile si fundatiile ce solicita acordarea statutului de utilitate publica nu au voie sa desfasoare activitati politice sau de sprijinire a unor partide.
Potrivit Ordonantei de Guvern nr. 37/30 ianuarie 2003 pentru modificarea si completarea OG 26/2000, o asociatie sau o fundatie poate fi recunoscuta de catre Guvern ca fiind de utilitate publica daca activitatea acesteia se desfasoara in interes general sau comunitar, dupa caz, daca functioneaza de cel putin trei ani anterior datei depunerii cererii privind recunoasterea statutului de utilitate publica si daca a realizat majoritatea obiectivelor stabilite.
In iulie, Fundatia "Institutul Social-Democrat Ovidiu sincai", infiintata de PSD si condusa de Adrian Nastase si Adrian Severin, a fost declarata si ea ca fiind de utilitate publica.

Cele mai citite

Fetiță de trei luni, moartă într-un incendiu

O fetiță de trei luni a murit sâmbătă, după ce locuința în care se afla, în satul Poienile Zagrei, comuna Zagra din judeţul Bistriţa-Năsăud,...

Piața IT din România încetinește: Angajările scad și salariile încep să se stabilizeze

Piața locală de IT a început să își piardă ritmul de creștere, cu o scădere semnificativă a numărului de angajați în companiile de top,...

FOTO Un tânăr de 20 de ani a intrat cu mașina într-un copac. A murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în noaptea trecută în comuna Bumbești Pițic, din județul Gorj. Un tânăr de 20 de ani a pierdut...
Ultima oră
Pe aceeași temă