21 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialInotul supravietuieste din nunti si botezuri

Inotul supravietuieste din nunti si botezuri

Pare incredibil pentru o capitala europeana, dar buna functionare a singurului bazin din Bucuresti unde se face inot de performanta – fiind vorba de o incinta cu dimensiuni olimpice – depinde de  rentabilitatea hotelului Sport, in restaurantul caruia se organizeaza in fiecare weekend nunti si botezuri, si a bazelor sportive din cadrul Complexului National Sportiv (CNS) "Lia Manoliu".
Reparatiile de toamna la bazinul acoperit de inot din cadrul Complexului – singurul cu dimensiuni olimpice din Bucuresti – decurg momentan conform planului, iar premisele vizavi de repunerea acestuia in functiune la termen, adica pe 1 noiembrie, sunt optimiste. Problema este ca Agentia Nationala pentru Sport (ANS) nu a alocat nici un fel de fonduri pentru aceste lucrari, in fapt doar niste carpeli, iar riscul de a aparea defectiuni noi este foarte mare din cauza faptului ca toate instalatiile, fiind extrem de vechi, se repara intr-o parte si se strica in alta.

"Teoretic, saptamana viitoare ar trebui sa incheiem toate lucrarile de reparatii si sa incepem umplerea cu apa calda a bazinului, operatiune care dureaza in jur de o saptamana", ne-a declarat optimist inginerul Dan Tudose, directorul CNSB, care supervizeaza reparatiile. seful CNSB a precizat insa ca ANS nu a alocat in acest an nici un fel de fonduri pentru reparatii si toate costurile – care se ridica la circa 300 milioane de lei vechi – au fost sau vor fi suportate din banii proveniti din venituri proprii. "Ultima data cand Agentia  ne-a dat bani pentru reparatii a fost, dupa cate imi amintesc, cand am renovat hotelul Sport. In aceste conditii incercam sa finantam lucrarile de renovare din venituri proprii, provenite din administrarea hotelului Sport, nunti, botezuri si alte surse, fara de care nu am putea asigura buna desfasurare a activitatii sportive de performanta", a precizat Dan Tudose.

Pe de alta parte, Ion Cojocaru, administratorul Complexului "Lia Manoliu", care supravegheaza direct lucrarile de la bazin, ne-a oferit amanunte vizavi de modul in care decurg reparatiile. "Trebuie sa fim realisti. Bazinul si toata infrastructura sunt foarte vechi. Saptamana trecuta am reparat niste coloane pentru apa calda si la cateva zile s-au spart altele langa. Totul este putred si ar trebui schimbat integral. Este complicat pentru ca nu numai la bazin se impune o renovare severa, ci la intregul sistem de termoficare din zona. Degeaba reparam la noi, pentru ca subsolul, de pilda, tot va fi inundat la un moment dat de ape care vor veni din vecinatate", a spus Ion Cojocaru.

» Minciuni privind constructia a 70 de bazine
Borbely Laszlo, ministrul Lucrarilor Publice, a anuntat in mai 2007 ca Guvernul a aprobat construirea a 70 de bazine cu destinatia polo si inot, intr-un program care va costa aproximativ 150 milioane de euro. Numai ca pana acum nici unul dintre cele 10 bazine de dimensiuni olimpice sau macar vreuna din incintele mai mici care vor fi amplasate in resedintele de judet nu au vazut lumina zilei, proiectele aflandu-se in continuare in sertarele guvernantilor. "Nu avem ce face, o sa ne pregatim pe uscat. Este aceeasi poveste de ani si ani de zile. Este clar ca sportul nu mai intereseaza pe nimeni. Am obosit sa asteptam sa se intample ceva", a spus dezamagita Doina Sava, unul dintre antrenorii lotului olimpic de inot al Romaniei.

Cele mai citite

Aproape 3.000 de cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în primele 8 luni

Cele mai tranzitate frontiere au fost cea cu Ungaria, peste 12 milioane de persoane și cu Bulgaria, aproape 7 milioane de persoane O analiză a...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Modificări în susținerea examenului de de Definitivat în învățământ

Ministerul Educației a anunțat că proba scrisă pentru examenul de definitivat din anul școlar 2024-2025 va avea loc mai devreme, pe 8 iulie 2025,...
Ultima oră
Pe aceeași temă