4.8 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSpecialTadici revine la Zalau

Tadici revine la Zalau

– Fostul antrenor al echipei nationale de handbal feminin va deveni manager general al echipei ardelene.

Gheorghe Tadici, fostul antrenor al echipei nationale de handbal, a semnat cu HC Zalau, unde va ocupa pozitia de manager general al clubului si va avea atat atributii tehnice, cat si administrative. Astfel, dupa doi ani in care a antrenat Oltchim Ramnicu Valcea, Tadici revine la echipa pe care a infiintat-o, in conditiile in care a refuzat ofertele altor cluburi din liga nationala de handbal feminin si masculin.

"Ma bucur ca sunt din nou acasa. Am o obligatie morala fata de aceasta echipa si vreau sa o aduc in circuitul european. Presedintele Consiliului Judetean Salaj, primarul Zalaului si familia au fost factorii care m-au determinat sa aleg Zalaul", a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, noul manager al HC Zalau.
El spune ca rezultatele la echipa zalauana nu vor fi immediate. O echipa competitiva ar urma sa fie construita in urmatorii doi-trei ani.
Obiectivul stabilit pentru acest sezon il reprezinta clasarea pe unul dintre locurile 7-9. "Nu-mi place mediocritatea, dar obiectivul este realist. Nu putem face minuni anul acesta, intrucat lotul este restrans din punct de vede numeric. In timp, chiar si cu un buget cu 30-40% mai mic decat al altor echipe, vom putea face performanta", a mai spus Tadici.
Fostul tehnician al nationalei de hadbal feminin isi doreste ca HC Zalau sa redevina un brand in sportul de performanta si sa reinvie rezultatele de exceptie. "Sunt convins ca unele lucruri sunt irepetabile, dar sper ca in cel mai scurt timp sa avem sala arhiplina la meciuri, asa cum se intampla acum patru-cinci ani. Echipa de handbal a fost cel mai bun ambasador al judetului", a mentionat managerul general.

CV
Gheorghe Tadici a infiintat echipa de handbal feminin a Zalaului in 1978, la carma careia a stat pana in 2006. Sub conducerea lui, HC Zalau a repurtat cele mai mari succese. A castigat trei titluri de campioana a Romaniei, in 2001, 2004 si 2005 si o cupa europeana in 1996. Aceste performante au facut din HC Zalau cel mai galonat club sportiv din Transilvania si unul dintre cele mai de succes din Romania. Tot Tadici a facut ca echipa zalauana sa fie prima reprezentanta a tarii in grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, in 2001.

Cele mai citite

Metamorfoza Parcului Grozăvești va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate într-o “oază de verdeață”, promit autorităților Terenul va fi refăcut complet, cu spații verzi, terenuri de joacă...

Marcel Ciolacu: România va intra anul acesta în Schengen şi cu graniţele terestre

Premierul a afirmat că a rezolvat Schengen, după un eşec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat că are „mai multe informații” care îi permit...

Pensionare anticipată pentru românii care locuiesc în zone poluate

Un proiect legislativ, adoptat tacit de Senat, reintroduce această pensionare anticipată  De la 1 septembrie, noua Lege a pensiilor a înlocuit-o pe cea anterioară și...
Ultima oră
Pe aceeași temă