15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialObama vrea sa continue visul lui Luther King Jr.

Obama vrea sa continue visul lui Luther King Jr.

In ziua aniversarii a 45 de ani de cand liderul de culoare Martin Luther King Jr. a rostit celebrele cuvinte "Am un vis", Barack Obama a sustinut pe stadionul Invesco Field din Denver discursul de acceptare oficiala a nominalizarii democrate la alegerile prezidentiale din SUA, in care a promis sa "continue visul american in secolul 21".

"Opt ani sunt suficienti! (…) America, suntem mai buni decat acesti ultimi opt ani! Suntem o tara mai buna decat aceasta", a afirmat Obama, in fata a peste 80.000 de simpatizanti care au intrerupt deseori discursul de 44 de minute cu ovatii si raspunsuri entuziaste.
Candidatul democrat a vorbit din nou despre nevoia de schimbare, care a fost leitmotivul campaniei sale electorale. El a subliniat ca John McCain a votat "in 90% din cazuri" in favoarea propunerilor actualului presedinte, George W. Bush, si a aratat ca nu ar conta pe "10% sanse de schimbare" a politicii contracandidatului sau republican. Obama le-a cerut republicanilor sa isi asume responsabilitatea pentru esecurile Americii in a raspunde provocarilor.

Discursul nu a ocolit domeniile in care Obama este criticat pentru lipsa de experienta: securitatea si politica externa. "In calitate de comandant suprem, nu voi ezita sa apar aceasta natiune, dar voi trimite trupele in calea raului cu o misiune clara si cu angajamentul sacru de a le da echipamentul de care au nevoie in batalie si rasplata pe care o merita atunci cand se intorc acasa", a promis el, amintind ca democratii sunt "partidul lui Roosevelt si al lui Kennedy. Asa ca nu-mi spuneti ca democratii nu vor apara aceasta tara. Nu-mi spuneti ca democratii nu ne vor asigura securitatea". "McCain a spus ca il va urmari pe Bin Laden pana la poarta iadului, dar republicanii nu au fost in stare sa ajunga nici pana la pestera lui", a adaugat Obama.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă