19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialPatru sanse la aurul olimpic

Patru sanse la aurul olimpic

» Campioanele olimpice de la canotaj isi apara aurul obtinut la Atena.
» Ultima sansa pentru Camelia Potec.
Sfarsitul acestei saptamani se anunta tensionat pentru o mare parte din componentii delegatiei olimpice a Romaniei prezenti la Beijing.
Reprezentanti nostri vor intra in competitie la sapte discipline, iar la patru dintre acestea romanii vor concura cu mari sanse la podium.
Mai mult, campioanele olimpice en-titre de la canotaj, Viorica Susanu si Camelia Lupascu, la dublu rame, si "reginele" de la 8±1, calificate direct in finale, vor ataca aurul astazi, respectiv, maine.
Tot titlul olimpic il tintesc si gimnastii Marian Dragulescu si Sandra Izbasa, ambii urmand a evolua maine, dupa ziua de pauza, in finalele de la sol. Dragulescu, cel mai titrat component al lotului coordonat de Dan Grecu, multa vreme considerat "copilul rebel" al gimnasticii masculine romanesti, s-a calificat in ultimul act de la acest aparat cu a doua nota si vrea ca la Beijing sa transforme in aur, argintul cucerit la JO de la Atena.
La randul sau, Sandra Izbasa, campioana en-titre a Europei la acest aparat, va incerca sa demonstreze ca si la JO poate sa fie prima. Izbasa s-a calificat in finala cu cea de-a doua nota, dar va trebui sa se autodepaseasca, deoarece va avea o concurenta incredibila, principalele sale adversare in lupta pentru aurul olimpic fiind reprezentanta gazdelor Fei Cheng, care a obtinut cea mai buna nota in calificari, proaspata campioana absoluta, americanca Nastia Lukin, experimentata Anna Pavlova din Rusia si talentata brazilianca Daiane Santos.
Tot cu gandul la aurul olimpic va intra azi in bazin si Camelia Potec la 800 m liber, proba la care a obtinut accesul in lupta pentru podium cu cel de-al doilea timp. Dezamagita de pozitiile pe care a terminat la 200 m liber (locul cinci) si 400 m liber (locul sase), in aceasta dimineata de la 5.13, ora Bucurestiului, Camelia Potec, medaliata cu aur la Atena la 200 m liber, isi va forta limitele pe distanta de 800 m, in incercarea de a urca pe cea mai inalta treapta a podiumului.
Dintre atletele care ar putea sa urce in acest weekend pe podium le amintim pe maratonistele Lidia Simon, campioana mondiala in 2001 la Edmonton, Constantina Dita, medaliata cu bronz la CM de la Helsinki in 2005, sau Luminita Talpos, care vor lua startul maine.

 

Surpriza… surprizei
Chilianul Fernando Gonzalez s-a calificat in finala probei de simplu masculin din cadrul turneului de tenis al Jocurilor Olimpice de la Beijing, dupa ce l-a invins in penultimul act al competitiei, cu 4-6, 7-5, 11-9, pe americanul James Blake, surprinzatorul invingator al elvetianului Roger Federer in sferturi. Gonzalez, medaliat cu bronz la simplu si cu aur la dublu, la editia precedenta a JO, va juca in finala de la Beijing impotriva castigatorului din cealalta semifinala, dintre spaniolul Rafael Nadal si sarbul Novak Djokovic.

Cele mai citite

Atac armat în SUA: cel puțin patru persoane și-au pierdut viața

Un atac armat tragic a avut loc sâmbătă seara în Birmingham, Alabama, unde mai mulți atacatori au deschis focul, ucigând patru persoane și rănind...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Meciul pensiilor: Stolojan câștigă la scor, Năstase lovește sub prag

Politica domină terenul. Theodor Stolojan este pe podiumul pensiilor, în vreme ce Ilie Năstase a primit un "rever" politic Theodor Stolojan a fost premier,...
Ultima oră
Pe aceeași temă