10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialMasinile revin in centrul Bistritei

Masinile revin in centrul Bistritei

» Noul primar vrea sa desfaca ceea ce a facut predecesorul sau.

Zona pietonala din centrul istoric al bistritei, care a costat peste 1,3 milioane de lei si a fost inaugurat in 2006 risca sa isi piarda acest caracter, gratie primarului Teodor Cretu. El a declarat ca isi doreste fluidizarea traficul in municipiu, prin deschiderea circulatiei pe un singur sens, in timpul saptamanii, pe o suprafata de 25 la suta din perimetrul strazii.

 

Cretu sustine ca pretul constructiilor in zona a scazut din cauza amenajarii pasajului pietonal. Pentru planurile sale, primarul va solicita aprobarea Consiliului Local intr-o viitoare sedinta. La randul sau, fostul viceprimar, liberalul Ioan Turc, unul dintre aliatii PSD, partid din care provine primarul Cretu, a declarat ca se opune acestei idei. " Cred ca e o idee gresita. Pietonalul incepe incet sa se anime. Asteptam altceva, dotarea cu mobilier, amenajarea unor cismele. Colaborare nu inseamna unanimitate de opinii". De aceeasi parere sunt, de altfel, si Asociatiile Medievale din Bistrita. "Intentionam sa propunem alte variante concrete de fluidizare a traficului si solutii in favoarea pastrarii caracterului pietonal al zonei", a declarat Florin Seserman, presedintele Asociatiei Culturale Bistrita Medievala. Nici fostul primar, Vasile Moldovan, de la PD-L, nu este de acord cu modificarea statutului zonei pietonale.
In anul 1999, Primaria Bistrita a castigat proiectul "Bistritz Zentrum XXI", pe programul Phare 2001 in valoare de peste 374.000 de euro, din care 71,22% erau fonduri nerambursabile, iar restul, adica aproximativ 108.000 euro, era contributia Consiliului Municipal.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă