16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialWeekend negru la Constanta

Weekend negru la Constanta

» Spitalul Judetean lucreaza la capacitate maxima ca urmare a numarului mare de accidente de la sfarsitul saptamanii trecute.

» Medicii au luat in primire peste 1.500 de pacienti, in mai putin de trei zile.

Camera de resuscitare a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta a fost suprasolicitata la sfarsitul saptamanii trecute. Mai multe persoane si-au pierdut viata sau se afla in stare grava la unitatile sanitare din judet, ca urmare a numarului mare de accidente din ultimele zile de pe soselele Constantei. "Am avut foarte multe prezentari in acest sfarsit de saptamana. Pot spune ca in trei zile au ajuns la Unitatea de Primire Urgente peste 1.500 de persoane. In prezent, spitalul lucreaza la capacitate maxima, insa nu cred ca exista cazuri in care stau mai mult de doua persoane intr-un pat. Avem numerosi pacienti cu traumatisme craniene, toracice sau care au suferit stop cardiac", a declarat purtatorul de cuvant al SCJU Constanta, dr. Florian Stoian. Printre cele mai grave accidente se numara cel de sambata, cand doi tineri care inchiriasera ski-jet-uri s-au ciocnit violent. Evenimentele neplacute au venit unul dupa altul, in statiunile de pe litoralul romanesc.

 

Un copil a cazut de la  geamul unui hotel din statiunea Eforie, unde era cazat impreuna cu familia, un tanar a sarit in cap intr-un loc unde apa era prea mica, iar un altul a facut stop respirator dupa ce a jucat fotbal pe plaja si a sarit direct in apa rece a marii. La Spitalul Judetean a mai ajuns un batran in varsta de 64 de ani, care a cazut din troleu. Medicii au fost nevoiti sa-i amputeze de urgenta membrul inferior stang si membrul superior drept.

Turisti iresponsabili
Medicii trag un semnal de alarma la adresa turistilor, cat si constantenilor, pe care ii avertizeaza sa fie mai prudenti in momentul in care inchiriaza ambarcatiuni de agrement. De asemenea, pentru a nu-si strica vacanta la mare, turistii sunt sfatuiti sa nu se mai aventureze in larg si sa respecte sfaturile salvamarilor. "Am reusit sa facem fata solicitarilor, desi lucram cu un numa redus de personal. Nu am intampinat probleme nici la materialele sanitare sau la medicamente.
Situatia este tinuta sub control", a conchis dr. Florian Stoian.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă