19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăLifestyleAutoritățile germane o caută pe “bunica nazistă”

Autoritățile germane o caută pe “bunica nazistă”

Ursula Haverbeck, în vârstă de 89 de ani, a fost condamnată în august 2017 după ce a fost acuzată de incitare la ură, în urma declaraţiilor sale potrivit cărora Auschwitz a fost doar un lagăr de muncă, niciodată utilizat pentru exterminare în masă.
Ea a făcut recurs la acest decizie, însă un tribunal regional din landul Saxonia Inferioară a dispus că sentinţa pronunţată de Tribunalul de Stat din Verden este întemeiată din punct de vedere legal şi trebuie să fie pusă în aplicare.
Tribunalul din Verden a găsit-o pe Ursula Haverbeck vinovată la acuzaţia de incitare la ură în opt situaţii şi a condamnat-o la doi ani de închisoare fără suspendare.
Haverbeck trebuia să înceapă executarea sentinţei miercuri, conform cotidianului german Bild. ”Putem doar spera că autorităţile judiciare şi poliţia o caută urgent”, a declarat duminică vicepreşedintele executiv al Comitetului Internaţional Auschwitz, Christoph Heubner.
Haverbeck este autoarea a mai multor texte care au apărut în publicaţia ”Stimme des Reiches” în care afirma că Holocaustul nu a avut loc niciodată.
Femeia a mai fost condamnată de câteva ori pentru incitare la ură. În timpul unui proces anterior, ea a vorbit despre ”minciuna de la Auschwitz” pretinzând că lagărul nazist din Polonia ocupată nu a fost unul de exterminare, ci de muncă.
Conform estimărilor, 1,1 milioane de oameni au fost ucişi la Auschwitz, 90% dintre acestea fiind evrei.
Autorităţile din Germania dau în judecată persoanele care neagă Holocaustul în virtutea unei legi din 1985 şi a amendamentelor ulterioare ale acesteia, care interzic incitarea la ură.
Orice persoană care susţine, neagă sau minimizează asasinarea în masă a evreilor şi a altor grupuri de persoane considerate indezirabile de cel de-al III-lea Reich poate primi o pedeapsă cuprinsă între amendă şi cinci ani de închisoare, notează sursa citată.

Cele mai citite

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă