17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCladirea gardienilor, bun de patrimoniu

Cladirea gardienilor, bun de patrimoniu

» Spatiul va trebui expertizat deoarece vor fi necesare lucrari in ceea ce priveste instalatiile electrice, termice si sanitare.

Dupa trei ani de lupta in instanta pentru cladirea gardienilor publici, municipalitatea botosaneana a constatat ca imobilul este de patrimoniu iar interventiile pentru reabilitare trebuie facute doar cu acceptul reprezentantilor de la Ministerul Culturii.
Municipalitatea botosaneana a castigat in Instanta procesul cu Consiliul Judetean pentru obtinerea imobilului in care si-au desfasurat activitatea gardienii publici. Procesul a durat aproximativ trei ani insa Instanta a ajuns la concluzia ca CJ Botosani nu a avut suficiente documente prin care sa arate ca imobilul le apartine. Consiliul Judetean intentiona sa mute Orchestra Rapsozii Botosani in cladire. Municipalitatea a castigat procesul iar cladirea va reveni Politiei Comunitare. Numai ca lucrarile de reabilitare vor trebui aprobate mai intai de Ministerul Culturii fiind vorba despre o cladire de patrimoniu. Politia Comunitara va primi din bugetul acestui an circa 1,5 miliarde de lei pentru reabilitarea cladirii desi solicitarile au ajuns la peste cinci miliarde de lei. "Ei vor sa intervina si la pod, sa faca lucrari care pot afecta structura de rezistenta dar ni s-a spus ca este o cladire de patrimoniu si probabil ca vom interveni mai putin la inceput",a spus primarul Catalin Flutur. Conducerea Politiei Comunitare spera ca lucrarile sa inceapa cat mai curand. "Orice zi pierduta este in detrimentul institutiei, dar nu ne putem apuca de lucrarile de reabilitare acum. Desi spatiul este mult mai generos, este totusi in momentul de fata impropriu pentru efectivele pe care le avem", a declarat directorul executiv Vasile Raileanu, seful Politiei Comunitare. Potrivit calculelor pentru reabilitarea totala a imobilului ar fi necesare in jur de sase miliarde de lei. z

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă