18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialSondaj: Romanii se informeaza de la TV (video)

Sondaj: Romanii se informeaza de la TV (video)

Potrivit unui studiu intitulat "Obiceiuri, atitudini si satisfactia publicului radio si TV", romanii prefera sa urmareasca la televizor emisiuni de stiri, filme artistice si emisiuni de muzica si divertisment (60,6%, 54,6% si 48%). Pro TV este cel mai urmarit post de televiziune mentionat spontan de 63,7% din respondenti, fiind urmat in clasamentul preferintelor de Antena 1, TVR 1, Realitatea, Acasa si Prima.
Romanii urmaresc jurnalele de stiri pentru a se informa in legatura cu situatia politica din Romania (75,8%), problemele sociale cu care se confrunta tara (75,7%) si situatia economica din Romania (73,9%).
La intrebarea "In ce masura credeti ca oamenii pot fi influentati in deciziile si comportamentele lor de zi cu zi", 72,4% dintre cei intervievati considera ca romanii sunt cel mai influentati de emisiunile TV care cuprind scene de violenta.
In ceea ce priveste ascultatul radioului, studiul a dat urmatoarele rezultate: A scazut numarul mediu de ore de ascultare atat in weekend ( 2,47% in 2007, fata de 2,54% in 2004), cat si in timpul saptamanii (3% in 2007, fata de 3,08% pentru 2004).
20% din cei intervievati asculta radio la locul de munca, in timp ce 12% asculta radio in spatii publice.
Europa FM este cel mai ascultat post de radio, fiind ales in topul preferintelor a 39,5% din respondenti. In top urmeaza Radio Romania Actualitati (33%), Kiss FM (30%) si Pro FM (18,8%).
Romanii prefera sa-si petreaca timpul liber, in weekend, urmarind programe TV (73,7%), practicand activitati sportive sau in aer liber (56,2%) si ascultand emisiuni radio (41%).
Studiul a fost realizat de INSOMAR pentru Consiliul National al Audiovizualului (CNA).
Rasvan Popescu, presedintele CNA, a comentat rezultatele studiului la Radio Romania Actualitati: "Sunt si vesti bune, privind cresterea consumului de stiri, a faptului ca oamenii au incredere in buletinele informative si considera ca urmarind aceste programe de stiri si dezbateri se pot orienta mai bine in realitatea inconjuratoare. Vestea proasta este ca un numar din ce in ce mai mare considera ca totusi, copiii sunt expusi unui continut audiovizual violent intr-o proportie prea mare, ceea ce arata ca noi va trebui sa gasim formule de a mai strange surubul atat in privinta violentei in alte emisiuni, cat si in filmele difuzate pana la ora 10:00".

Cele mai citite

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă