20 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSpecialSprijin pentru tinerii designeri

Sprijin pentru tinerii designeri

Best New Comers s-a constituit intr-un eveniment interesant atat din punctul de vedere al prezentarilor unor colectii apartinand tinerilor designeri – cu scoala – cat si din punct de vedere al mizei.
In cadrul evenimentului s-a lansat concursul Best New Comers 2008, concept de creatie vestimentara si acordarea primei burse de creatie Best New Comers by Finlandia&Avanpremiere Concept. Bursa si premiul viitorului concept vor fi de cate 10.000 de euro fiecare, constand in asistenta, productie si servicii privind realizarea unor colectii de moda ce vor fi prezentate in cadrul Galei Avanpremiere din 4 februarie (rezultat al bursei de creatie Best New Comers) si la Romanian Fashion Week din primavara 2008 (rezultat al concursului Best New Comers 2008). Este o initiativa salutara pe piata romaneasca de moda, unde mersul lucrurilor nu ofera prea multe sanse tinerilor designeri. Un mare merit in organizarea acestui tip de manifestari il are Alin Galatescu, cel caruia ii apartine conceptul Avanpremiere.
Castigatorul beneficiaza de dezvoltarea conceptului, adaptare pentru podium, selectie si  achizitie de materiale, productie, urmarire de colectie, casting, probe si show, prezentarea colectiei pe podium si PR. Colectia va fi realizata sub indrumarea si cu suportul organizatorului concursului, pana la  finele primului show la care aceasta va fi prezentata oficial. Colectia nu poate fi instrainata pana la finele sezonului vizat, toamna-iarna 2007-2008, inainte de februarie 2009. Pana la aceasta data designerul are dreptul de folosinta profesionala asupra colectiei, dupa aceasta data dobandind proprietatea ei integrala. Se garanteaza neutralizarea ulterioara a materialelor neselectate.
Aflat la a patra editie, Best New Comers a continut show-urile designerilor Alina Enache (absolventa a Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, sectia Moda), Ludmila Corlateanu (absolventa a Instituto Marangoni, Italia), Maria Ciubotaru  (absolventa a Instituto Marangoni, Italia), Codruta Luca (master la Universitatea de Arte Cluj, sectia Moda), Claudia Castrase – revelatia Romanian Fashion Week 2007 – si Una Moda Group – revelatia Romanian Fashion Week 2006.
Fiecare colectie in parte a avut lucruri remarcabile. Ca aceste lucruri se reflectau in linia croiului, a modelisticii, in accentele interesant gandite – Claudia Castrase, de exemplu – sau deosebit de originale si pline de fantezie – Una Moda Group -, in omogenitatea liniei vestimentare ori stiinta de a crea si prezenta pe podium  un personaj, o tematica sugestiva – cazul Codrutei Luca – , toate colectiile s-au dovedit a fi adevarate lucrari de designer, vandabile si extrem de placute ochiului.

Cele mai citite

Primăria București testează un nou sistem de combatere a țânțarilor cu drone

Primăria Municipiului București a demarat o inițiativă inovatoare pentru combaterea țânțarilor, prin utilizarea dronelor pentru dezinsecție, o tehnologie modernă menită să îmbunătățească eficiența tratamentelor...

NASA avertizează: un asteroid se apropie de Pământ

NASA a emis o alertă cu privire la asteroidul 2024 ON, considerat „potențial periculos”, care se va apropia de Pământ marți. https://www.youtube.com/watch?v=ec4WOfdqApQ NASA avertizează: un asteroid...

Microsoft anunță un nou program de răscumpărare de acțiuni de 60 de miliarde de dolari

Microsoft Corp. a lansat un nou program de răscumpărare de acțiuni în valoare de 60 de miliarde de dolari, egalând cea mai mare autorizație...
Ultima oră
Pe aceeași temă