Tragedia bebelusului Sebastian a scos in fata opiniei publice toata cangrena sistemului sanitar. Pe langa nenumaratele probleme pe care le ridica acest caz, inca una isi face aparitia: ocuparea ilegala a posturilor in spitale de medici pe baza pilelor si fara concurs. Dr. Cristian Dan Radoi, seful liniei de garda la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, acuzat de parinti pentru neglijenta, a obtinut in 1998 postul de medic specialist obstetrica-ginecologie la SUUB, fara concurs. Interventia a fost facuta de dr. Sorin Oprescu, la acea vreme directorul spitalului. Acesta a solicitat in 1997 conducerii Ministerului Sanatatii suplimentarea postului de medic specialist obstetrica-ginecologie, solicitand chiar rezervarea acestuia pentru dr. Cristian Dan Radoi.
In 1998, locul caldut al dr. Radoi a fost aprobat oficial, fara a se organiza nici un fel de concurs, asa cum cerea legea.
Surprinzator, dr. Cristian Radoi era consilier pe probleme de sanatate la Presedintia Romaniei, functie pe care a detinut-o intre 1996 si 1998. Inca o data doctorul Radoi va fi la mana dr. Sorin Oprescu deoarece acesta este presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti, pe masa caruia se afla cazul Sebastian.
Conducerea spitalului a decis sa cheme procuratura in cazul bebelusului ramas cu sechele pe viata.
Cazul Sebastian scoate la iveala inca o hiba a sistemului: cum ocupa un medic cu pile mari un post la un spital de renume. Dr. Cristian Dan Radoi, medic primar de obstetrica-ginecologie, seful liniei de garda in ziua cand Sebastian venea pe lume cu cordonul ombilical infasurat in jurul gatului, a fost ajutat sa ocupe ilegal un post in SUUB, fara concurs. In anul 1997, fostul director al SUUB, dr. Sorin Oprescu, a trimis o adresa catre Ministerul Sanatatii, in care cerea aprobarea suplimentarii postului cu unul de medic specialist obstetrica-ginecologie la Clinica de Obstetrica-Ginecologie II si rezervarea acestui post pe numele medicului Cristian Dan Radoi. MS raspunde prompt solicitarii doctorului Sorin Oprescu si ii aproba, fara concurs, postul in cauza doctorului Cristian Dan Radoi, invocand ordinul MS nr. 392/1993 si HG nr. 524/1991. Dr. Radoi indeplinea in 1997 functia de consilier prezidential pe probleme de sanatate in guvernarea CDR. In 5 ianuarie 1998, consilierul de stat Gheorghe Huiu a informat SUUB asupra acordului cu privire la transferul dr. Radoi, fost membru PNT. Prof. dr. Sorin Oprescu a respins aceste acuzatii, afirmand ca "medicul Radoi a intrat prin concurs in 1997. L-am facut medic coordonator al ambulatoriului cu aprobarea CA si a comitetului director".
Statutul profesional al dr. Radoi nu intra in cerintele legislatiei fals invocate. El nu a detinut anterior o functie in SUUB pentru a i se "rezerva" postul pe perioada exercitarii functiei de consilier prezidential. El a fost doar medic secundar, in perioada 1992-1996, la Universitar. Dr. Radoi a refuzat sa comenteze situatia. Ministerul a ocolit sa explice care este procedura legala de suplimentare a posturilor in spitale. Managerul Gheorghe Iana a declarat: "Nu stiu daca exista dosarul de personal al dr. Radoi si acte privind concursul, dar o sa verific. El este angajatul spitalului din 1998 si nu am alte date".
» Surse spun ca in spatele acestui "troc" a fost un aranjament politic, pentru linistea in sistem a senatorului PSD dr. Sorin Oprescu.