18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalAutorul atacului din gara Flensburg era refugiat din Eritreea

Autorul atacului din gara Flensburg era refugiat din Eritreea

Conform surselor, bărbatul în vârstă de 24 de ani sosise în Germania via Austria în septembrie 2015 şi primise azil temporar pe baze umanitare, politice sau de altă natură.

Nu există indicii că atacul cu cuţitul a fost un act terorist sau politic, au menţionat sursele.

Bărbatul a intrat într-o altercaţie cu un alt pasager, pe care apoi l-a înjunghiat. Nu sunt clare deocamdată motivul altercaţiei, trecutul victimei de 35 de ani sau dacă aceasta se cunoştea cu agresorul.

Poliţia a confirmat anterior că o poliţistă l-a împuşcat mortal pe autorul atacului după ce acesta înjunghiase şi rănise un bărbat aflat în tren în gara centrală din Flensburg, oraş situat în apropierea graniţei cu Danemarca.

Poliţista în vârstă de 22 de ani care l-a împuşcat pe atacator era în uniformă, dar în afara programului atunci când a răspuns unui apel din partea personalului trenului de mare viteză.

Daniel Guenther, premierul creştin-democrat al landului Schleswig-Holstein, unde este situat Flensburg, a reacţionat subliniind importanţa ca poliţiştii aflaţi în afara programului să poarte arme. ‘Mă simt uşurat că intervenţia curajoasă a poliţistei din Bremen a împiedicat să se întâmple ceva mai rău. Îi mulţumesc pentru curajul ei’, a declarat Guenther.

Poliţia şi Parchetul au deschis o anchetă în acest caz

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă