15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalItalia: Giuseppe Conte a acceptat mandatul de a forma un nou guvern

Italia: Giuseppe Conte a acceptat mandatul de a forma un nou guvern

Conte, un profesor de drept şi un novice politic, ales de două partide pentru a prelua funcţia de premier, a acceptat mandatul de a forma un un nou guvern şi a prezentat o listă a miniştrilor, joi seară, se arată într-un comunicat al Palatului prezidenţial de la Roma.

Conte, împreună cu miniştrii propuşi, vor fi învestiţi în funcţie vineri, se mai arată în comunicat, scrie Mediafax.

Candidaţii propuşi pentru cabinetul Giuseppe Conte fac parte din partidele populiste Mişcarea Cinci Stele (M5S, eurosceptică) şi Liga Nordului (extremă-dreapta).

Preşedintele Mattarella a respins propunerea iniţială pentru funcţia de ministrul al Finanţelor, însă un alt candidat a fost acceptat joi. Paolo Savona, era cunoscut pentru criticile aduse zonei euro şi Germaniei.

Astfel, funcţia de ministru al Finanţelor va fi preluată de Giovanni Tri, un profesor economic în vârstă de 69 de ani, care nu este considerat un susţinător al retragerii Italiei din zona euro.

Noul Guvern va trebui aprobat printr-un vot al Parlamentului, însă majoritatea este deţinută de cele două partide populiste.

Tehnocratul Carlo Cottarelli a renunţat la mandatul de a forma guvernul Italiei, în contextul în care partidele Mişcarea Cinci Stele şi Liga Nordului au anunţat un nou acord guvernamental.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...
Ultima oră
Pe aceeași temă