12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalSesiune plenară la Bruxelles. Ce se discută și ce se votează

Sesiune plenară la Bruxelles. Ce se discută și ce se votează

Parlamentarii europeni au sesiune plenară la Bruxelles între 14 și 17 septembrie. Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, se va adresa Parlamentului în contextul pandemiei de Covid-19 și a crizei economice.

Eurodeputații își propun să accelereze procedura ce va permite Uniunii Europene să împrumute 750 miliarde euro pentru planul de redresare Next Generation EU. Ei vor adopta și poziția Parlamentului în negocierile cu Consiliul Europei asupra instituirii Fondului pentru o tranziție justă pentru a atenua impactul social al economiei verzi.

Dezbaterea lipsei de coordonare în contextul COVID-19 în ceea ce privește evaluările medicale, clasificarea riscurilor și consecințele sale asupra spațiului Schengen, se anunță a fi una furtunoasă după ce mai mulți euro-deputați au criticat intedicțiile de călătorie aplicate de anumite state membre împotriva altor state ale UE. În același context, joi se discută și despre modalități de prevenire a penuriei de medicamente.

Un alt punct important pe ordinea de zi este cel legat de poluare, deputații dorind ca emiisiile autovehiculelor să respecte limitele UE în condiții reale de conducere și nu în situații excepționale.

Tabăra de refugiați Moria, statul de drept și respectarea drepturilor în Polonia, tensiunile din estul Mediteranei, precum și chestiunile legate de politica externă cu rezoluții pentru Rusia și Bielorusia, completează agenda sesiunii plenare de la Bruxelles.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă