17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialTendintele sezonului toamna - iarna

Tendintele sezonului toamna – iarna

Pentru femeia moderna
Desi colectiile pentru sezonul toamna-iarna 2007-2008 s-au lansat in primavara 2007, o noua trecere in revista a tendintelor sezonului in viziunea P&G Beauty este bine venita.
Astfel, in viziunea expertilor de la P&G Beauty, femeia este nu numai puternica si independenta, dar si foarte nerabdatoare sa se evidentieze. Preocupata de situatia sociala, politica si economica a lumii, ea isi doreste in acelasi timp un univers al ei in care sa se refugieze pentru a rezista presiunilor vietii contemporane. De aceea, femeia actuala isi creeaza propria comunitate, apartinand unor "triburi virtuale" pe site-uri web, precum MySpace si YouTube, ori unor "triburi reale" din campusul universitar sau din grupul de prieteni ori social din care face parte.
Aceasta dorinta de apartenenta la un grup se pare ca este o tendinta care s-a inregistrat din toate vremurile. Depinde de stiinta si personalitatea fiecaruia de a se individualiza si remarca in cadrul grupului respectiv. Per ansamblu, sezonul toamna-iarna 2007/2008 este lipsit de frivolitate. Nu mai exista volane, funde si nici dantele romantice, cu toate ca sezonul este foarte creativ in a reflecta feminitatea.

Desi tendintele se incadreaza in cateva categorii, nu a existat niciodata o asemenea suprapunere intre ele ca in acest sezon. Tabloul general este caracterizat de complexitatea formelor, a culorilor si a texturilor, de imbinarea lor dictata de globalizarea modei, dar si a modului de viata al femeii moderne.
In ceea ce priveste linia de croi sunt dominante trimiterile la modelele anilor ’30 si ’40, gen umeri marcati, talii accentuate. De asemenea, se face simtita prezenta si a unor influente ale anilor ’80, alaturate unor trimiteri la anii ’20 si ’70. Tendinta de suprapunere a materialelor ramane ca o forma de expresie a individualitatii. Palaria domina ca o forma de subliniere a personalitatii, fie ca este vorba de bereta unui pictor, de o cagula medievala sau de un val din Orientul Mijlociu. Vorbind despre materiale, ele devin ce in ce mai complexe, substituindu-se uneori modelisticii si completand-o . Stofele sintetice se combina cu cele naturale, lana si blanurile sunt acoperite cu plastic pentru a crea un efect de bule sau un aspect distructivist. Margelele, cristalele si, – din nou! – penele decoreaza in aceeasi masura costumele business si rochiile de seara. Femeia acestui sezon combina imprimeurile tehno retro si simbolurile aztece/apase cu esarfele pitoresti din Orientul Apropiat si din Europa pentru a crea o explozie de culoare. Blocurile cromatice asorteaza doua sau trei nuante – galben canar, tutun, verde smarald, albastru cobalt, rubiniu – in cadrul unei singure tinute. Uneori stofele sunt vopsite cu cateva dintre aceste nuante pentru a crea un efect de acuarela, de obicei negru sau gri.

Cele mai citite

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Inteligența artificială de pe Apple va fi disponibilă în mai multe limbi

Apple a anunțat că va extinde numărul limbilor suportate de inteligență artificială, Apple Intelligence, începând cu anul viitor. Inteligența artificială de pe Apple va fi...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă