16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSocialCod galben de averse și vijeli, pentru 13 județe

Cod galben de averse și vijeli, pentru 13 județe

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 19:30, în localităţi din judeţele Cluj şi Sălaj, în localităţi şi în zona de munte a judeţului Bistriţa-Năsăud, la peste 1.800 de metri, în localităţi şi în zona de munte a judeţului Maramureş, la peste 1.800 de metri, dar şi în zona joasă, se vor semnala averse care vor cumula local 25 – 30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină de dimensiuni mici.

Până la ora 19:00, în localităţi din judeţele Vâlcea, Olt, Gorj şi în zona de munte la peste 1.800 de metri a judeţului Gorj, se vor semnala averse ce vor cumula 25 – 35 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.

Tot până la ora 19:00; în localităţi din judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, se vor semnala averse ce vor cumula 25 – 30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. Ca fenomene asociate, va cădea grindină de mici dimensiuni.

Până la ora 18:50, în localităţi din judeţul Satu Mare se vor semnala averse care vor cumula 25 – 30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină de dimensiuni mici.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM. 

Cele mai citite

pe Ponta, nu pe poante, ca să defileze frumos pe podiumul electoral

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca Gabriela Firea, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Capitalei, să nu mai creadă că nu o susține în...

Piedone, Firea, Nicușor și Burduja vor în primărie; primăria ar putea intra în Șoșoacă

IlustrațieȘ Marian Avramescu Nicușor Dan, Gabriela Firea, Cristian Popescu – Piedone, Sebastian Burduja și teoreticul candidat al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) visează să...

Incident sângeros la o școală din Wisconsin, SUA! Polițiștii au împușcat mortal un elev

Polițiștii americani au împușcat mortal un elev care ar fi avut o armă. Incidentul a avut loc în fața unei școli din Wisconsin. Autoritățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă